ღ Fazan alla cacciatora


Fazan na „lovački“  cacciatoru  jelo  je koje  sam nedavno pripremila slijedeći uputstva pronađena nakon nešto  istraživanja na webu i u  mojim dragocjenim knjigama recepata. Uspjelo je mmmm  vrlo dobro, pa  odmah zapisujem ovaj recept , jer recepti su poput života koji teče i transformira se.Oživljavaju se u trenutku kad ih pripremite i nikada nisu potpuno isti ako slijedite instinkt trenutka ...koji ja često sljedim jer  kuhanje za mene je  fascinantan svijet pun neprekidnih otkrića .. Već znate  za moju ljubav prema psima , lovačka su pasimna  imamo ih  za ljubimce  i kad i ako  lovimo onda lovimo samo fotoaparatom tako da slike su radne  vježba se ponekad ..i  fazan iz ove priče  ipak kupljen je u  trgovini.❀ヅ❤♫ :)

 

Sastojci za marinadu:

Fazan (oko 1 kg) 

aceto balsamico 2 žlice

kadulja 3-4 lista

lovorov list 1-2 lista

majčina dušica

ružmarin 1 grančica

smrekove bobice - oko 10 bobica

limun (sok )

2- 3 česna češnjak

klinčića

crni papar (u zrnu)

Ostali sastojci:

1 kapula

1 mrkva

 2-3 stapka celer

125 g rajčica 

bijelo vino po potrebi

crne masline 20 kom

maslinovo ulje

temeljac 

sol, papar



Priprema:

Fazana, operite i uklonite sve preostalo perje, rastrančirajte  ga, počevši od krila i bedara, tražeći zglobove da ne slomite kosti koje bi  mogle ubosti.



Stavite ga u posudu s začinskim biljem,  kaduljom,  lovorom, majčinom dušicom, ružmarinom, bobicama smreke, zgnječenenim crnim paprom, iscjeđenim sokom od pola limuna, dodajte žlicu  ulja, aceto  i dobro pokrijte prozirnom  folijom prije nego što sve  ostavite u hladnjaku da odstoji cca 12 sati.

Pripremite povrće


Drugi dan ocijedite komade fazana i pržite ih u tavi u kojoj ste otopili maslac , zajedno s češnjakom, Okrečite komade i kada su zlatni sa svih strana, zalijte s malo bijelog vina



Pustite neka ispari nekoliko minuta
U posudi na malo masnoće  dinstajte luk, 


češnjak i dodajte celer


,začinite,vratite komade fazana, dodajte pancetu ,pokrijte posudu te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta podljevajući vinom ili temeljcem od juhe.





Na kraju dodajte crne masline,sjeckane rajčice


začinite solju i paprom prokuhajte još 30 min.  zatim ostavite nekoliko minuta da odmori prije serviranja.


Poslužite uz pire krumpir, palentu .... po želji.



Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom