ღ Čili tikvice na žlicu


Sezona tikvica je u punom jeku. Uvijek u potrazi za  nečim drugačijim pronašla sam zanimljiv recept na „Dobra hrana -Jutarnji list. U orginalu  je bez mrkve ja sam pak izbacila lovor samo zato jer ga nisam momentalno našla u kuhinji i  isprobah ih ovako. Svidjelo nam se pa zapisujem  još jedan način pripreme ovog  povrća ❀❤♫ :)

Sastojci:  za otprilike 3 osobe

1 limenka kuhanog crvenog graha

2 manje tikvice

1  žuta paprika

4 rajčice

1 mrkva

1  luk

2 zrna češnjaka

1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica, sitno nasjeckana

peršinov list

mljevena crvena paprika

sol

papar

maslinovo ulje

 

Priprema:

Na maslinovu ulju popirjajte na ploške narezan luk kojem, kada malo omekša, dodajte narezanu mrkvu zatim papriku narezanu na kockice, te na veće komade narezanu rajčicu i  tikvicu. Polijte s malo vode ukoliko je potrebno.

Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list . Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša, pa potom u lonac dodajte ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Dozačinite posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, promiješajte i ostavite na vatri još koju minutu da se okusi prožmu.


Dobar tek !



Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Dinstani slatki kupus na crveno ili Prisiljeno zelje

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom