ღ Čili tikvice na žlicu
Sezona tikvica je u punom jeku. Uvijek u potrazi za nečim drugačijim pronašla sam zanimljiv recept
na „Dobra hrana -Jutarnji list. U orginalu je bez mrkve ja sam pak izbacila lovor samo
zato jer ga nisam momentalno našla u kuhinji i isprobah ih ovako. Svidjelo nam se pa
zapisujem još jedan način pripreme ovog povrća ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za otprilike 3 osobe
1 limenka kuhanog crvenog graha
2 manje tikvice
1 žuta paprika
4 rajčice
1 mrkva
1 luk
2 zrna češnjaka
1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica, sitno
nasjeckana
peršinov list
mljevena crvena paprika
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju popirjajte na ploške narezan luk kojem, kada malo omekša, dodajte narezanu mrkvu zatim papriku narezanu na kockice, te na veće komade narezanu rajčicu i tikvicu. Polijte s malo vode ukoliko je potrebno.
Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list . Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša, pa potom u lonac dodajte ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Dozačinite posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, promiješajte i ostavite na vatri još koju minutu da se okusi prožmu.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar