ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja
Jednostavan i brz recept za stvarno mljac spravljenu jetricu .❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe: Vrijeme pripreme 30 minuta
600 g pureće jetre
150 g baby špinata
80 g maslca s začinskim biljem
po potrebi sol i papar
Za umak:
4 žlice džema od višanja
80 ml crnog vina (merlot)
mljeveni cimet
mljeveni klinčić
Priprema:
Špinat blanširajte u zasoljenoj vodi , procjedite pod mlazom hladne vode.
Pureću jetru očistite i narežite na veće komade.
Ispecite na maslacu po ukusu malo posolite, popaprite.
U posudi na laganoj varti promješajte džem s vinom , dodajte mljeveni cimet i klinčić.
Na tanjur stavite malo umaka rasporedite hrpicu špinata, posložite dva komada jetre , pa prelijte umakom od višanja.
Poslužite.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar