ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja


Jednostavan i brz recept za  stvarno mljac spravljenu jetricu .❀ヅ❤♫ :)




Sastojci za 4 osobe: Vrijeme pripreme 30 minuta

600 g pureće jetre

150 g baby špinata

80 g maslca s začinskim biljem

po potrebi sol i papar 

Za umak:

4 žlice džema od višanja

80 ml crnog vina (merlot)

mljeveni cimet

mljeveni klinčić 

Priprema:

Špinat blanširajte u zasoljenoj vodi , procjedite pod mlazom hladne vode.




Pureću jetru očistite i narežite na veće komade.

Ispecite na maslacu po ukusu malo  posolite, popaprite.


U posudi na laganoj varti promješajte džem s vinom , dodajte mljeveni cimet i klinčić.




Na tanjur stavite malo umaka rasporedite hrpicu  špinata, posložite dva komada jetre , pa prelijte umakom od višanja.




Poslužite.




Dobar tek!




Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom