ღ Pure magic


 Ponovo jedan jaaako  fin kolač ! Savršeno čokoladno kremast  s sušenim marelicama ( šljivama u mojoj izvedbi ) i orašastim voćem!   Recept je u orginalnu iz  knjige "Premium kolači-desert i slastice  ".Zapisujem orginal i moje male izmjene pa  odaberite, isprobajte, a dojmove ostavite u galeriji čitatelja:)))








Tijesto:
 200 g mliječne čokolade
 200 g maslaca
 4 jaja
 200 g šećera
 50g sušenih marelica ( ja ih nisam imala pa sam koristila suhe šljive )
 100g orašastih plodova(lješnjak, badem ili orah)
 100g oštrog brašna



Krema:
 160g čokolade za kuhanje
 ½ l mlijeka
 6 žumanjka
 6 žlica šećera
 2 vanilin šećera
 2 žlice oštrog brašna

Premaz :
sok od sviježe cjeđene naranče( ili  malo mlijeka)
džem od marelica
opcija koja nije u otginalnoj verziji te je po želji  slobodno  dodajte /izostavite 

Ganache:
250 g čokolade za kuhanje 

300 g slatkog vrhnja
30g maslaca



Priprema biskvita:
Usitnite orašaste plodove nasjeckajte  suhe šljive ili marelice .


 Bjelanjke malo posolite pa ulupajte u čvrst snijeg.
Žumanjke istucite pjenasto sa šećerom


Otopite čokoladu s maslacema na pari (sistem bagniomaria)




Ohlađenu čokoladnu smjesu ulijte u žumanjke,




 izmješajte pa 
dodajte sjeckane šljive (marelice) i orašasto voće,


 Po tome prosijte brašno 




dobro  izmješajte , te na kraju ručno umješajte snjeg od bjelanjaka.



 Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje 20X30 te pecite 30-40 min na 170 C.

 Provjerite štapićem je li pečeno. Pečen biskvit odvojite s papira i vratite u kalup . Namočite s sviježe cjeđenim sokom naranče (ili s  malo mlijeka).

Priprema nadjeva:
Nalomljenu čokoladu uz mješanje otopite u mlijeku.


 Žumanjke pjenasto istucite s šećerom i vanilij šećerom, umješajte brašno

, a zatim i mlijeko s čokoladom .
 Kuhajte na laganoj vatri, pazeći da ne zakipi, neprestano mješajući, dok smjesa ne zgusne. 



Ohladite uz mješanje , pa premažite po ohlađenom biskvitu.


Biskvit sam prethodno premazala džemom od marelica 



ali ovo možete  izostaviti, u orginalnoj verziji je bez džema.



Priprema ganachea: Po natrganoj čokoladi prelijte zagrijano vrhnje. Umješajte kockicu maslaca, malo ohladite uz mješanje. 


Prelijte preko kreme i ostavite par sati u frižideru (najbolje preko noći)


Ukrasite bijelom čokoladom.Poslužite!



&♫♩♬♫

Primjedbe

Objavi komentar

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba