ღ Pure magic
Ponovo jedan jaaako fin kolač ! Savršeno čokoladno kremast s sušenim marelicama ( šljivama u mojoj izvedbi ) i orašastim voćem! Recept je u orginalnu iz knjige "Premium kolači-desert i slastice ".Zapisujem orginal i moje male izmjene pa odaberite, isprobajte, a dojmove ostavite u galeriji čitatelja:)))
Tijesto:
200 g mliječne čokolade
200 g maslaca
4 jaja
200 g šećera
50g sušenih marelica ( ja ih nisam imala pa sam koristila suhe šljive )
100g orašastih plodova(lješnjak, badem ili orah)
100g oštrog brašna
200 g mliječne čokolade
200 g maslaca
4 jaja
200 g šećera
50g sušenih marelica ( ja ih nisam imala pa sam koristila suhe šljive )
100g orašastih plodova(lješnjak, badem ili orah)
100g oštrog brašna
Krema:
160g čokolade za kuhanje
½ l mlijeka
6 žumanjka
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
2 žlice oštrog brašna
160g čokolade za kuhanje
½ l mlijeka
6 žumanjka
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
2 žlice oštrog brašna
Premaz :
sok od sviježe cjeđene naranče( ili malo mlijeka)
džem od marelica
opcija koja nije u otginalnoj verziji te je po želji slobodno dodajte /izostavite
Ganache:
250 g čokolade za kuhanje
300 g slatkog vrhnja
30g maslaca
Bjelanjke malo
posolite pa ulupajte u čvrst snijeg.
Ohlađenu čokoladnu smjesu ulijte u žumanjke,
izmješajte pa
dodajte sjeckane šljive (marelice) i orašasto voće,
Po tome prosijte brašno
dobro izmješajte , te na kraju ručno umješajte snjeg od bjelanjaka.
izmješajte pa
dodajte sjeckane šljive (marelice) i orašasto voće,
Po tome prosijte brašno
dobro izmješajte , te na kraju ručno umješajte snjeg od bjelanjaka.
Provjerite
štapićem je li pečeno. Pečen biskvit odvojite s papira i vratite u kalup .
Namočite s sviježe cjeđenim sokom naranče (ili s malo mlijeka).
Priprema nadjeva:
Nalomljenu čokoladu uz mješanje otopite u mlijeku.
Žumanjke pjenasto istucite s šećerom i vanilij šećerom, umješajte brašno
, a zatim i mlijeko s čokoladom .
Kuhajte na laganoj vatri, pazeći da ne zakipi, neprestano mješajući, dok smjesa ne zgusne.
Ohladite uz mješanje , pa premažite po ohlađenom biskvitu.
Biskvit sam prethodno premazala džemom od marelica
ali ovo možete izostaviti, u orginalnoj verziji je bez džema.
Žumanjke pjenasto istucite s šećerom i vanilij šećerom, umješajte brašno
, a zatim i mlijeko s čokoladom .
Kuhajte na laganoj vatri, pazeći da ne zakipi, neprestano mješajući, dok smjesa ne zgusne.
Ohladite uz mješanje , pa premažite po ohlađenom biskvitu.
Biskvit sam prethodno premazala džemom od marelica
ali ovo možete izostaviti, u orginalnoj verziji je bez džema.
Priprema ganachea: Po natrganoj čokoladi prelijte
zagrijano vrhnje. Umješajte kockicu maslaca, malo ohladite uz mješanje.
Prelijte preko kreme i ostavite par sati u frižideru (najbolje preko noći)
Prelijte preko kreme i ostavite par sati u frižideru (najbolje preko noći)
FINO FINO FINO!!!
OdgovoriIzbrišiHvala puno :)))
OdgovoriIzbrišiSlažem se isprobano
OdgovoriIzbrišiJako fino
OdgovoriIzbrišiHvala ❤️ vam 😘😘😘
OdgovoriIzbrišiPozdrav za tebe Cora..
OdgovoriIzbrišiHvala ti ❤️.Pozdrav šaljem 😘
OdgovoriIzbrišiDobrodošla nazad i sretno s blogom!
OdgovoriIzbrišikolač je super
pozdrav :))))
hvala puno :)))
OdgovoriIzbrišiSuper ti izgleda draga moja! Sretno ti u blogerskim vodama , drago mi je da ćemo se i tu družiti,
OdgovoriIzbrišiHvala, draga Anamarija 😘💕
OdgovoriIzbriši