ღ Pastirska pita od batata
Pastirska pita ili Shepherd’s Pie klasično je jelo britanske kuhinje ,koje obožavamo, te ga najčešće ga spremam po 👉 odličnom receptu drage mi Lilest s coolinarike . Danas htjedoh isprobati malo drugačije u verziji s batatom. Nama se dopalo, probajte ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci : za 4 osobe Vrijeme pripreme :75 min
600 g batata
2 jaja
1 žumanjak
100 g kiselog vrhnja
40 g maslaca
sol
*za ragu:
500 g mljeveno meso
struk mladog luka
1 mrkva
malo korjena celera
malo peršina
2-3 zrno češnjaka
maslinovo ulje
po potrebi temeljac
po ukusu sol i papar
Priprema:
Ogulite batat narežite ga na kockice i skuhajte u zasoljenoj vodi.
Kad je kuhan ocijedite ga i zgnječite u pire drobilicom za krumpir , dodajte maslac , nastavite gnječiti .
Kad je gladak dodajte polovicu vrhnja i ohladite na 40 C da bude ( mlako)
Ovisno o gustoći dozirate preostalu količinu vrhnja
Pjenasto istucite jaja i žumanjak sa malo soli i dodate u ohlađeni pire.
* Za ragu
Na maslinovom ulju dinstajte sjeckani mladi luk , u drugoj tavi na preostaloj masnoći popržite meso , posolite poparite , začinite.
Odvajate kuhačom miješajući da ne nastanu grudice, zatim dodate sjeckani češnjak.
, nastavite pirjati podljevajući temeljcom.
U tavu gdje ste dinstali luk dodate naribanu mrkvu, sjeckani peršin i ribani celer
Prebacite meso na luk sa svim sokovima iz tave i nastavite pirjati zajedno oko 30 min.
U posudu za pečenje stavite ragu, prekrijete pireom od batata
i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici
na 180 C oko 15 -tak do 20 minuta.
Pečeno izvadite pustite da malo otpočine , narežite
Poslužite uz salatu .
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar