ღ Raffaello kuglice



Klasik kada su božićni kolači u pitanju su divne  hrskave  kuglice obložene oblatnom, recept je  malo prilagođen  s orginalnog pakiranja oblatni za raffaello.
 

Sastojci:

125 g maslaca


200g Šećera ( kristal)

250g mlijeka u prahu

120g kokosa

po potrebi lješnjaci ili bademi

po potrebi kokos za dekoriranje

300 g bijele čokolade

par žlica ulja

oblatne za raffaello




Priprema:

U 100 ml vode dodati maslac i šećer i kuhati dok se ne otopi.
Maknuti s vatre ,dodati mlijeko u prahu i kokosovo brašno.
Miješati pjenjačom  dok se smjesa ne ujednači pa pustiti da se  malo pohladi.

Puniti oblatne  kremom  u  jedan list oblatni staviti  po jedan  lješnjak ili badem pazite da  ne prepunite kremom .

Poklopite oblatne spojivši ih   da dobijete kuglice,pritistisnite lagano  da se zalijepe jedna za drugu, pa ih opteretite s nečim i ostavite da se ohlade  par sati.

 Izrežite ih nožićem ili škarama napikajte svaku kuglicu na čačkalicu.



Otopite bijelu čokoladu s par žlica ulja

Umočite u rastopljenu čokoladu i  zatim uvaljajte u kokos
Ostavite ih da se malo "suše" ja sam se snašla kartonom za jaja







Uživajte !

Popularno

ღ Salata od šparoga i jagoda

ღ Šareni jogurt kolač

ღ Pašta s gljivama, špinatom i kestenima