ღ Raffaello kuglice
Klasik kada su božićni kolači u pitanju su divne hrskave
kuglice obložene oblatnom, recept je malo prilagođen s orginalnog pakiranja oblatni za raffaello.
Sastojci:
125 g maslaca
200g Šećera ( kristal)
250g mlijeka u prahu
120g kokosa
po potrebi lješnjaci ili bademi
po potrebi kokos za dekoriranje
300 g bijele čokolade
par žlica ulja
oblatne za raffaello
Priprema:
U 100 ml vode dodati maslac i šećer i kuhati dok se ne
otopi.
Maknuti s vatre ,dodati mlijeko u prahu i kokosovo brašno.
Miješati pjenjačom
dok se smjesa ne ujednači pa pustiti da se malo pohladi.
Puniti oblatne
kremom u jedan list oblatni staviti po jedan
lješnjak ili badem pazite da ne
prepunite kremom .
Poklopite oblatne spojivši ih da dobijete kuglice,pritistisnite
lagano da se zalijepe jedna za drugu, pa
ih opteretite s nečim i ostavite da se ohlade
par sati.
Otopite bijelu čokoladu s par žlica ulja
Umočite u rastopljenu čokoladu i zatim uvaljajte u kokos
Ostavite ih da se malo "suše" ja sam se snašla
kartonom za jaja
Uživajte !
Primjedbe
Objavi komentar