ღ Sarma
Vrijeme je za kraljicu ...sarmu. Vjerujem da nema kuhinje u kojoj se ne kuha ,jer to je jelo koje možemo jesti i više od dva dana da nam ne dosadi. Simbol svih naših praznika i proslava. Praktična jer napravi se veća količina za više dana i spremi u škrinju. Evo moje verzije ovog domaćeg klasika.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
800 g mješanog mljevenog mesa
100 g riže
4-5 zrna češnjaka
2 kapule
500 g Passate Podravka
svježi peršin list
panceta
sol , papar
Vegeta
Slatka mljevena crvene paprika Podravka
10 tak kom papar u zrnu
mast ili ulje
4-5 lovorov list
*Rebarca, dimljene kobasice ili kavo drugo suho meso
Priprema:
Priprema:
U posudu stavite mljeveno meso, dodajte malo crvene paprike, vegete,soli,
papra, riže, nasjeckanog peršina češnjaka , kapule i,pancete i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu.
Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri
kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine.
U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte. Uvijate ih
tako da prethodno poklopite jednu stranu, zatim uvijete, potom drugu stranu ugurate
unutra.
U posudi na masnoći prodinstajte nasjeckanu kapulu i češnjak.Podlijte s malo passte dpodajte žličicu vegete, papar u zrnu, lovor list.Zatim na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu.
Slažite tako dok ne potrošite sve pripremljeno
Između redova dodajte rebrica ,domaće kobasice ili slično ,
zalijte pasatom, dodajte ostatak papra u zrnu i lovorov list, završite redom sarmi
Zalijte vodom da prekrije
i pristavite kuhati 1 1/2 - 2
sata.
Ovako kuhanu sarmu ostavite
do sljedećeg dana, a zatim
ponovno zakuhajte dio koji ćete jesti .
Ostatak možete spremiti i u prikladne posude s poklopcem u zamrzivač.
Kad ih se zaželite posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u
frižider preko noći.
Odmrznute sarme prebacite u posudu dobro prokuhajte na umjerenoj temp ,da bi
se sredina zagrijala .
Sarmu poslužite uz
pire krumpir, ...lešo kuhan krumpir ili restani.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar