ღ Mesne okruglice s brokulom u umaku od sira
Mesne okruglice su klasik koji se na nebrojeno puno načina sprema diljem svijeta.Zasigurno ne postoji osoba koja ne čuva živo u sjećanju na djetinjstvo neko slično jelo od mesa koje su pripremale majke ili bake . A onda ponukani željom da uživamo u tim jelima koje je vrijeme učinilo još boljim i ukusnijim nego što su stvarno bila, provodimo dobar dio života tražeći savršene mesne okruglice ... nježne i sočne, ne prevelike, taman da ih možete raspoloviti vilicom te pojesti u dva zalogaja… savršene poput onih iz sjećanja.Današnje jelo priprema se u kratkom vremenu, praktično je -sve u jednom(meso-prilog -umak) te postaje raskošan ručak ili večera za cijelu obitelj.Uživajte! ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :za 4 osobe Vrijeme pripreme: 45 min
500 g mljevenog mesa ( ovdje svinjetina)
100 g bijelog kruha
100 ml mlijeka
1 kapula
2-3 zrna češnjaka
sjeckani peršin list
1 jaje
sol, papar
ulje za prženje
1 manja brokula
*za umak
50 g maslaca
50 g brašna
250 ml mlijeka
150 ml vrhnja za kuhanje
60 g ribanog sira ( grana padano)
60 g mozzarele+ malo za posip
60 g gorgonzole
sol
Priprema:
Kruh prelite toplim mlijekom, nasjeckajte sitno kapulu,češnjak i peršin. Dodajte u mljeveno meso. Zatim dodajte ocijeđeni kruh, jaje sol i
papar. Dobro promješajte.
Oblikujte mesne okruglice otprilike podjednake veličine .Ispecite ih u tavi okrećući sa svih strana
da dobiju lijepu boju.
Brokulu očistite, razdijelite na cvjetiće, blanširajte
kratko u posoljenoj kipućoj vodi .Ocijedite i pustite sa strane.
Svjetlo popržite brašno na maslacu, zalijte polako mlijekom,stalno miješajući da ne nastanu grudice. Kad prokuha zalijte vrhnjem. Dodajte
ribani sir, mozzarelu ,gorgonzolu, lagano posolite i kuhajte dok se sir ne rastopi.
U posudu za pečenje
stavite mesne okruglice ,između ugurajte brokulu, prelije umakom,
pospite preostalom ribanom mozzarelom
i zapecite 15 tak min u prethodno ugrijanoj pećnici na180 C.
pospite preostalom ribanom mozzarelom
i zapecite 15 tak min u prethodno ugrijanoj pećnici na180 C.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar