ღ Mesne okruglice s brokulom u umaku od sira


Mesne okruglice su klasik koji se na nebrojeno puno načina sprema diljem svijeta.Zasigurno ne postoji  osoba koja  ne čuva živo u sjećanju na djetinjstvo   neko slično jelo od mesa  koje su pripremale majke ili bake . A onda  ponukani željom da uživamo u tim jelima koje je vrijeme učinilo još boljim i ukusnijim nego što su stvarno bila, provodimo dobar dio života tražeći savršene mesne okruglice ...  nježne i sočne, ne prevelike, taman da ih možete raspoloviti vilicom te pojesti u dva zalogaja… savršene poput onih  iz sjećanja.Današnje jelo priprema se u kratkom vremenu, praktično je -sve u jednom(meso-prilog -umak)  te postaje raskošan ručak ili večera za cijelu obitelj.Uživajte! ♫ :)  



Sastojci :za 4 osobe   Vrijeme pripreme: 45 min

500 g mljevenog mesa ( ovdje svinjetina)

100 g bijelog kruha

100 ml mlijeka

1 kapula

2-3 zrna češnjaka

 sjeckani peršin list

1 jaje

sol, papar

ulje za prženje

1 manja brokula

*za umak

50 g maslaca

50 g brašna

250 ml mlijeka

150 ml vrhnja za kuhanje

60 g ribanog sira ( grana padano)

60 g mozzarele+ malo za posip

60 g gorgonzole

sol

Priprema:

Kruh prelite toplim mlijekom, nasjeckajte sitno kapulu,češnjak i peršin. Dodajte u mljeveno meso. Zatim dodajte ocijeđeni kruh, jaje sol i papar. Dobro promješajte. 



Oblikujte mesne okruglice otprilike podjednake veličine .Ispecite ih u tavi okrećući sa svih strana da dobiju lijepu boju.



Brokulu očistite, razdijelite na cvjetiće, blanširajte kratko u posoljenoj kipućoj vodi .Ocijedite i pustite sa strane.

Svjetlo popržite brašno na maslacu, zalijte polako mlijekom,stalno miješajući da ne nastanu grudice. Kad prokuha zalijte vrhnjem. Dodajte ribani sir, mozzarelu ,gorgonzolu, lagano posolite i kuhajte dok se sir ne rastopi.

U posudu za pečenje stavite mesne okruglice ,između ugurajte brokulu, prelije umakom,

 pospite preostalom ribanom mozzarelom 



i zapecite 15 tak  min u prethodno ugrijanoj pećnici na180 C.








Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom