ღ Junetina s graškom


Mekano ,fino meso, slatkasti grašak ... pire krumpir , kuhano pomalo,  na drva na onom štednjaku, naravno.  Prefini ručak ❀ヅ❤♫ :)

Sastojci:za 4 osobe vrijeme pripreme: 45 min

400 g junetina

1 kapula,

korijen celera

1 mrkva

koncentrat rajčice

1 kg grašak

peršin sjeckani

maslinovo ulje

sol i papar, vegeta

Priprema :

Na maslinovom ulju pirjajte sjeckanu kapulu , mrkvu i celer.
Junetinu narežite na manje komadiće i na vrućem ulju pržite sa svih strana.


Zatim dodajte  pirjano povrće i konzerviranu rajčicu razrijeđenu s malo vode.
Sve zajedno pustite da se  pirja, začinte solju i paprom pa dodajte  grašak.

Kuhajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajajte vodom, sve dok meso ne omekša.


Pred kraj kuhanja po želji ,pospite svježe sjeckanim peršinom.



Poslužite uz pire krumpir.


*isprobano po receptu A. Čatlak

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom