ღ Danirin kolač (Orahovi rosi)








































Nama jako fin kolač ,  recept je isproban iz knjige Hrvatski kolači  Lidija Šare. Moja svekrva je ovaj kolač imala zapisan  pod nazivom Orahove rosi i rezala ga je na šnite.



Sastojci  12 osoba  Vrjeme pripreme 35 min


6 bjelanjaca
200 g šećera
200 g rastopljenog maslaca
200 g mljevenih oraha
130 g brašna
½ pec praška
glazura
6 žumanjaca
260 g šećera u prahu





Priprema:

Pripremite sastojke , izvažite namirnice, odvojite bjelanjke od žumanjaka



U većoj posudi  umutite  bjelanca u čvrst snjieg, pomalo  dodajte šećer







Zatim umješajte rastopljeni mlaki maslac






Neprestano mješajući naizmjence dodajte mljevene orahe i brašno pomješano s praškom za pecivo







Smjesu ulijte u namazan i brašnom posuti pleh ili obložite pleh papirom za pečenje.



Pecite 20 min na temp 180 C.

Pripremite glazuru






Žumanjca i šećer u prahu izmiksajte







Pečeni vrući kolač prelijte glazurom i ostavite preko noći da se glazura stegne,





 Režite na kocke ili šnite po želji.
 U slast!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom