ღ Danirin kolač (Orahovi rosi)
Nama jako fin kolač , recept je isproban iz knjige Hrvatski kolači Lidija Šare. Moja svekrva je ovaj kolač imala zapisan pod nazivom Orahove rosi i rezala ga je na šnite.
Sastojci 12 osoba Vrjeme pripreme 35 min
6 bjelanjaca
200 g šećera
200 g rastopljenog maslaca
200 g mljevenih oraha
130 g brašna
½ pec praška
glazura
6 žumanjaca
260 g šećera u prahu
Priprema:
Pripremite sastojke , izvažite namirnice, odvojite bjelanjke
od žumanjaka
U većoj posudi umutite bjelanca u čvrst snjieg,
pomalo dodajte šećer
Zatim umješajte rastopljeni mlaki maslac
Neprestano mješajući naizmjence dodajte mljevene orahe i
brašno pomješano s praškom za pecivo
Smjesu ulijte u namazan i brašnom posuti pleh ili obložite
pleh papirom za pečenje.
Pecite 20 min na temp 180 C.
Pripremite glazuru
Žumanjca i šećer u prahu izmiksajte
Pečeni vrući kolač prelijte glazurom i ostavite preko noći
da se glazura stegne,
Režite na kocke ili
šnite po želji.
U slast!
Primjedbe
Objavi komentar