ღPileći zabatci s šampinjonima češnjakom i začinskim biljem


Zlatno zapečeni pileći zabatci  u ukusnom umaku od gljiva, češnjaka s dodatkom začinskog bilja ... kombinacija koja uvijek prija i svi se slažu :)

Ideja za savršen brzinski ručak ili večeru onih dana kada se suočite sa minimalnim sastojcima i nemate puno vremena. Poslužiti možete po želji uz prilog od riže, tjestenine, pire krumpira ili u nekoj laganijoj  kombinaciji s rižom od cvjetače ,rezancima tikvice....❀ヅ❤♫ :)



Sastojci:  za 3 osobe  priprema: 30 minuta

3-4 zabataka bez kosti

1 žličica kapule  prahu i češnjaka u prahu

1/2 žličice suho začinsko bilje timijan ,ružmarin

1/2 žličice soli

1/4 žličice mljevene  slatke paprike

žlica maslinovog ulja

Za umak:

1 žlica maslaca

250 g narezanih gljiva šampinjoni

par zrna češnjaka

1 žlica svježeg nasjeckanog peršina

grančica ružmarina (prilagodite vašem ukusu)

½ dcl vina

po potrebi  voda

Postupak:

Pileća zabatke posušite papirnatim ubrusom, po volji skinite im kožu i odrežite višak masnoće. Pomiješajte kapulu u prahu ,češnjak u prahu, začinsko bilje, sol i papar,pa premažite zabatke ravnomjerno kombiniranom začinima.



Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri i zapecite zabatke .

Ukoliko pravite ovo jelo za više osoba pecite zabatke  u serijama, dok ne porumene sa svake strane tj .da ne budu ružičasti u sredini cca 8 minuta svake strane, ovisno o debljini zabataka.



 Dodajte preostalo ulje ukoliko je potrebno za drugu seriju. 
Pečene prebacite  na tanjur; odložite i držite na toplom.


Na istoj tavi otopite maslac i dodajte narezane gljive. 
Začinite solju i paprom te dinstajte dok ne omekšaju (cca 3 minute). 



Dodajte začine češnjak, peršin, timijan i ružmarin; pirjajte još minut ,dva.

Vratite pileće zabatke u tavu.



Zalijte vinom , pirjajte dok ne ispari te  po ukusu dozačinite solju i paprom, pospite svježim peršinom. 

Poslužite toplo uz odabrani prilog i neku salatu po želji.






Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom