ღPileći zabatci s šampinjonima češnjakom i začinskim biljem
Zlatno zapečeni pileći zabatci u ukusnom umaku od gljiva, češnjaka s dodatkom začinskog bilja ... kombinacija koja uvijek prija i svi se slažu :)
Ideja za savršen brzinski ručak ili večeru onih dana kada se suočite sa minimalnim sastojcima i nemate puno vremena. Poslužiti možete po želji uz prilog od riže, tjestenine, pire krumpira ili u nekoj laganijoj kombinaciji s rižom od cvjetače ,rezancima tikvice....❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 3 osobe priprema: 30 minuta
3-4 zabataka bez kosti
1 žličica kapule prahu i češnjaka u prahu
1/2 žličice suho začinsko bilje timijan ,ružmarin
1/2 žličice soli
1/4 žličice mljevene slatke paprike
žlica maslinovog ulja
Za umak:
1 žlica maslaca
250 g narezanih gljiva šampinjoni
par zrna češnjaka
1 žlica svježeg nasjeckanog peršina
grančica ružmarina (prilagodite vašem ukusu)
½ dcl vina
po potrebi voda
Postupak:
Pileća zabatke posušite papirnatim ubrusom, po volji skinite im kožu i odrežite višak masnoće. Pomiješajte kapulu u prahu ,češnjak u prahu, začinsko bilje, sol i papar,pa
premažite zabatke ravnomjerno kombiniranom začinima.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri i zapecite
zabatke .
Ukoliko pravite ovo jelo za više osoba pecite zabatke u serijama, dok ne porumene sa svake strane tj .da ne budu ružičasti u sredini cca 8 minuta svake strane, ovisno o debljini zabataka.
Ukoliko pravite ovo jelo za više osoba pecite zabatke u serijama, dok ne porumene sa svake strane tj .da ne budu ružičasti u sredini cca 8 minuta svake strane, ovisno o debljini zabataka.
Dodajte preostalo ulje ukoliko je potrebno za drugu seriju.
Pečene prebacite
na tanjur; odložite i držite na toplom.
Na istoj tavi otopite maslac i dodajte narezane gljive.
Začinite solju i paprom te dinstajte dok ne omekšaju (cca 3 minute).
Začinite solju i paprom te dinstajte dok ne omekšaju (cca 3 minute).
Dodajte
začine češnjak, peršin, timijan i ružmarin; pirjajte još minut ,dva.
Zalijte vinom , pirjajte dok
ne ispari te po ukusu dozačinite solju i
paprom, pospite svježim peršinom.
Poslužite toplo uz odabrani prilog i neku
salatu po želji.
Primjedbe
Objavi komentar