ღ Pimientos di Padrón


Pimientos di Padrón papričice su  tipične za okolicu mjesta Padrón iz pokrajine Galicije u Španjolskoj. Istovremeno ovo ime označava regionalno jelo koje je danas rašireno po cijeloj Španjolskoj. Radi se o nedozrelim papričicama vrste Capsicum annuum. Tipično za ovu sortu je da se papričice razlikuju po ljutoći. Na nekoliko neljutih će se uvijek naći i jedna ljuta :) Zanimljivo je  je da ih je prilično nemoguće razlikovati i  razdvojiti dok ih ne okusite. To je dio onoga što ih čini tako interesantnim.
Papričice su  porijeklom iz Meksika, a u Padrón su ih donijeli franjevci u 16. stoljeću.
Pimientos di Padrón su specijalitet španjolske kuhinje izuzetno jednostavnone pripreme. Dovoljno ih je popržiti u tavi preliti maslinovim uljem, posuti solju i paprom.Ako ste ikada imali priliku posjetiti španjolski tapas bar, postoji velika vjerojatnost ste probali Pimientos de Padrón jer je ovo  jelo je jedan od najomiljenijih i najslavnijih tapas jela. ❀ヅ❤♫ :)




Sastojci:
500 g zelenih papričica

malo morske soli

3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zagrijte  gril tavu.
Dodajte oprane i  posušene sveže zelene papričice (u jednom sloju).



Pržiti  oko  jedan min, pa okrenuti s  druge strane.

Poprskati maslinovim uljem i posuti krupnom morskom solju.




Poslužite!U tapas barovima ponekad se poslužuju uz huevos rotos (pržena jaja i krumpir)  ali savršeno se uklapaju kao dodatak drugim jelima.





Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom