ღ Pimientos di Padrón
Pimientos di Padrón papričice su tipične za okolicu mjesta
Padrón iz pokrajine Galicije u Španjolskoj. Istovremeno ovo ime označava
regionalno jelo koje je danas rašireno po cijeloj Španjolskoj. Radi se o
nedozrelim papričicama vrste Capsicum annuum. Tipično za ovu sortu je da se
papričice razlikuju po ljutoći. Na nekoliko neljutih će se uvijek naći i jedna
ljuta :) Zanimljivo
je je da ih je prilično nemoguće
razlikovati i razdvojiti dok ih ne okusite.
To je dio onoga što ih čini tako interesantnim.
Papričice su porijeklom iz Meksika, a u Padrón su ih
donijeli franjevci u 16. stoljeću.
Pimientos di Padrón su specijalitet španjolske kuhinje izuzetno jednostavnone pripreme. Dovoljno ih je popržiti u tavi preliti maslinovim uljem, posuti solju i paprom. Ako ste ikada imali priliku posjetiti španjolski tapas bar,
postoji velika vjerojatnost ste probali Pimientos de Padrón jer je ovo jelo je jedan od najomiljenijih i najslavnijih tapas jela. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500 g zelenih papričica
malo morske soli
3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Priprema:
Zagrijte gril tavu.
Pržiti oko jedan min, pa okrenuti s druge strane.
Poslužite!U tapas barovima ponekad se poslužuju uz huevos rotos
(pržena jaja i krumpir) ali savršeno se
uklapaju kao dodatak drugim jelima.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar