ღGovedina na burgundski način
Boeuf Bourguignon je jedno od poznatijih, tradicionalnih
francuskih jela. Potječe iz francuske pokrajine Bourgogne .Priprema se dugim,
polaganim kuhanjem što mi je idealno sada u sezoni loženja ,polgano na šparhetu
na drva, ovo jednostavno i ukusno jelo intezivnog, bogatog i punog okusa
odličan je izbor. Iako se dugo kuha, priprema je vrlo
jednostavna, a rezultat mmm ,očaravajući . meso iznimno meko ....
isprobajte...Bon apetit❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :za 4 osobe Vrijeme pripreme: 3 sata
450 g govedine vrat ili plećka
3 kapule
50 g pancete
žlica svinjske masti
30 g maslaca
300 ml crnog vina
300 ml goveđeg temeljca
400 g šampinjona
5-6 komada mlade mrkve
100 g ukiseljenih lučica
sol, papar
lovor, mažuran ,majčina dušica
gračica svježeg peršina
U loncu na maslacu
popecite očišćene šampinjone. Odložite sa strane.
Meso narežite na kockice .
U isti lonac dodajte mast, sjeckani luk i pirjajte na laganoj vatri.
Po potrebi podlijte s malo temeljca.
U isti lonac dodajte mast, sjeckani luk i pirjajte na laganoj vatri.
Po potrebi podlijte s malo temeljca.
Zatim dodajte očišćenu mrkvu i nastavite kuhati .Kad zakipi podlijte vinom
poklopite i kuhajte na laganoj vatri cca 2 sata.
poklopite i kuhajte na laganoj vatri cca 2 sata.
Provjerite okus po potrebi dozačinite paprom , majčinom dušicom mažuranom.
Prije posluživanja pospite svježe sjeckanim peršinom.
Poslužite uz omiljeni kruh, uz tjesteninu ili kuhani krumpir, odlično se slaže i s njokima
ili okruglicama od tijesta.
Poslužite uz omiljeni kruh,
Dobar tek ! Bon apetit!
Primjedbe
Objavi komentar