ღ Pileći bataci s šampinjonima


Bataci s šampinjonima, ručak je koji svi volimo, vrlo ukusan i lagan za pripremu. Slaže se izvrsno  s  pire krumpirom ( ovdje pire s dodatkom koromača ) i uz to po izboru  salata. Ako poslužite obilnju porciju, onda ovo  može bit sasvim dovoljno kao jedino jelo , s obzirom na prisutnost mesa i gljiva.
Obično pripremam u grill tavi bez masnoće ( osim što je zdravije , također se  lakše priprema i prije svega ukusnije je)❀ヅ❤♫ :)



Sastojci : za  3osobe



5-6  pilećih bataka ( s kožom)

1/2 kapule

1 češanj češnjaka

350-400 g šampinjona (eventualno manjih)

2 žlice umaka od rajčice

začin za piletinu /sol,papar

1/2 dcl bijelo vino 


Priprema:

Očistite  gljive, a zatim ih izrežite na tanke kriške.

Batke isperite i dobro posušite.Začinite po volji začinima.

Pripremam ih s  s kožom, jer daje više okusa, a  nakon pripreme po volji koža se ukloni. Ako želite, možete je odmah ukloniti i pripremati bez kože.

Zagrijte posudu bez dodavanja masnoće i popržite prethodno začinjene batake sa svih strana.


Narežite luk i češnjak i dodajte ih, 


zatim smanjite toplinu  na minimum i pokrijte poklopcem. Nakon pet minuta, dodajte gljive i kuhajte pokriveno  oko 5 minuta. 


Dodajte dvije žlice umaka od rajčice, zalijte vinom promiješajte i nastavite kuhati daljnjih   15tak  minuta.


I to je sve ,  pileći bataci  s šampinjonima su spremni za posluživanje Ukoliko  želite, možete poškropiti s par  kapljica maslinovog ulja, ali ako ste pripremali  piletinu s kožom, mislim da nema potrebe.Poslužite uz prilog po želji ovdje na slici je uz pire od krumpira i koromača.



 Doba tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom