ღ Mesne okruglice u umaku s koromačem
Između Božića i karnevala je vrlo kratak vremenski
raspon od oko jednog, dva tjedna u kojem "svi "kao idemo na dijetu;). Počnemo naravno s dobrim namjerama, onda već nakon par prvih dana, ode sve uzvodno jer stižu mmmmm fritule , krostulini , castagnole i krafne,.... no do tad ipak evo nešto laganije.
Nedavno sam pripremila ove mesne okruglice s koromačem ja ih jako volim :) Recept s smanjenim unosom kalorija, savršen za period laganijih obroka , a u isto vrijeme bez potrebe za odricanjem od nečega ukusnog. U ovom receptu nema prženja, samo
malo ulja za mesne okruglice,tu je i koromač, vjerovatno najlakše povrće koje postoji, kuhan zajedno s mesnim okruglicama u finom umaku, koji ih čini ukusnim i mekanim, usto su lagane i jednostavne za pripremiti.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe/ Vrijeme pripreme: oko 20 '+ 30'
300 g mljevenog mesa
1 jaje
20 g
parmezana
sol, papar, muškatni oraščić,
prstohvat kurkume i đumbira
ulje
100 ml mlijeka
krušne mrvice
1 komorač
150 ml juhe
50 ml bijelog vina
peršin
Stavite meso u zdjelu i dodajte jaje, parmezan, mlijeko ,
začinite prstohvat soli, papra, naribanog muškatnog oraščića, po želji kurkume, đumbira i svježe sjeckani
peršin.
Počnite miješati smjesu s vilicom i pomalo dodajte krušne
mrvice. Stavla sam oko 5 do 6 žlica, najbolje da sami odredite prema konzistenciji mesa. Uzmite dio u ruke pa umjesite dok postane dobro savitljivo.
Oblikujte kuglice promjera oko 3 cm . Kuglice uvaljajte u krušne mrvice i
Stavite mesne
okruglice u tavu, razmaknute jednu od druge.
Zatim izrežite prethodno opran koromač na četiri dijela , te ga narežite tanko.
pokapajte s malo ulja, posolite i zalijte bijelim vinom i juhom.
*Ukoliko želite dodajte uz ovo jelo neki prilog / salatu po želji.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar