ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom



Mesna štuca je uvijek odličan  izbor za ručak . Omiljena je i uglavnom ispada dobro,  pečena ovako omotana slaninom , punjena sirom i povrćem ,doista je  velika i zasitna Uz prilog  ovo je jako fini ručak koji bi u svako doba preporučila svakome.

Sastojci:

2 paprike zelena, crvena

1 kapula ili par ljutika

850g mješanog mljevenog mesa

po ukusu sol, papar

po ukusu slatka mljevena paprika

malo origano sušeni 

po ukusu  kajenskog papra

250g topvoig sira u lisićima

300 g tanko rezane slanine



Priprema:

Zagrijte pećnicu  na 180°C
Dinstajte  nasjeckanu papriku i kapulu na srednjoj temeraturi  dok  paprika i kapula  ne omekšaju , posolite . Ostavite da se ohladi u zdjelici.



Pomiješajte mljeveno meso s začinskim biljem suhi  origano , kajen , sol i paprom. Na list alu folije postavite mljeveno meso  u  oblik pravokutnika.



Posložite povrh ploške sira.

Rasporedite dinstanu  papriku i kapulu .



Lagano zarolajte  meso s manjeg kraja pravokutnika, koristeći foliju da biste ga  zarolali u roladu .


Posložite  trake slanine na drugu alu  foliju .


Prenesite štrucu  i ponovite rolanje , pazeći da je meso  čvrsto omotano.


 Ako je moguće pecite štrucu u kalupu za kruh. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a zbog toga  štruca biti daleko sočnija i zadržati lijep oblik  što nije  naodmet.


Najprije pecite  ,umotano u foliji oko  20 minuta.
Zatim razotkrite i pecite  dodatnih 30 tak minuta.

Nakon pečenja štrucu je najbolje pustiti da odstoji 15 tak  minuta prije posluživanja.


Poslužila sam uz već omiljeni nam chokodivin pire od mrkve il batata . recept ovdje


 i mješanu zelenu salatu.


Primjedbe

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba

ღ Pure magic