ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom
Mesna štuca je uvijek odličan izbor za ručak . Omiljena je i uglavnom ispada dobro, pečena ovako omotana slaninom , punjena sirom i povrćem ,doista je velika i zasitna Uz prilog ovo je jako fini ručak koji bi u svako doba preporučila svakome.
Sastojci:
2 paprike zelena, crvena
1 kapula ili par ljutika
850g mješanog mljevenog mesa
po ukusu sol, papar
po ukusu slatka mljevena paprika
malo origano sušeni
po ukusu kajenskog papra
250g topvoig sira u lisićima
300 g tanko rezane slanine
Priprema:
Zagrijte pećnicu na
180°C
Dinstajte nasjeckanu
papriku i kapulu na srednjoj temeraturi
dok paprika i kapula ne omekšaju , posolite . Ostavite da se
ohladi u zdjelici.
Pomiješajte mljeveno meso s začinskim biljem suhi origano , kajen , sol i paprom. Na list alu
folije postavite mljeveno meso u oblik pravokutnika.
Posložite povrh ploške sira.
Rasporedite dinstanu
papriku i kapulu .
Lagano zarolajte meso
s manjeg kraja pravokutnika, koristeći foliju da biste ga zarolali u roladu .
Posložite trake
slanine na drugu alu foliju .
Prenesite štrucu i
ponovite rolanje , pazeći da je meso
čvrsto omotano.
Ako je moguće pecite štrucu u kalupu za kruh. Na taj
način sokovi će ostati u mesu, a zbog toga
štruca biti daleko sočnija i zadržati lijep oblik što nije
naodmet.
Najprije pecite
,umotano u foliji oko 20 minuta.
Zatim razotkrite i pecite
dodatnih 30 tak minuta.
Nakon pečenja štrucu je najbolje pustiti da
odstoji 15 tak minuta prije
posluživanja.
Poslužila sam uz već omiljeni nam chokodivin pire od mrkve
il batata . recept ovdje
i mješanu zelenu
salatu.
Primjedbe
Objavi komentar