ღ Krešenti by Zoilo

Otkako sam ih prvi puta isprobala ovi fini kolačići  su neizastovni  svakog Božića  u našem domu. Pravim ih uvijek  po  receptu cool  prijateljice s coolinarike   koji ovdje prenosim. Ove sam ih godine pekla  u "Slavoncu "na vatrici. Najbolji su. Hvala Zrinka❤


Sastojci:

350 g mekog brašna

200 g masti ili maslaca

150 g šećera

1 jaje

2 žutanjka

korica limuna, prstohvat soli

2 vanilin šećera

2 žlice ruma

150 g mljevenih badema 

2 bjelanjka

Fila:
100 g čokolade za kuhanje

40 g maslaca



Postupak :

Miješati mast, šećere, pa dodati jaje i žutanjke  naribanu koricu limuna, a zatim brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pokriveno prozirnom folijom  najmanje  jedan sat.


Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje,  umočiti ih u bjelanjke, zatim 
 uvaljati u mljevene bademe.


Slagati  ih na lim obložen papirom za pečenje i peći 20 -tak minuta na 180°C
Pustiti da se ohlade.

Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.



U slast!

* izvorni recept ovdje

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom