ღ Krešenti by Zoilo
Otkako sam ih prvi puta isprobala ovi fini kolačići su neizastovni svakog Božića u našem domu. Pravim ih uvijek po receptu cool prijateljice s coolinarike koji ovdje prenosim. Ove sam ih godine pekla u "Slavoncu "na vatrici. Najbolji su. Hvala Zrinka❤
Sastojci:
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema
2 bjelanjka
100 g čokolade za kuhanje
Miješati mast, šećere, pa dodati jaje i žutanjke naribanu koricu
limuna, a zatim brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pokriveno prozirnom folijom najmanje jedan sat.
Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u
bjelanjke, zatim
Slagati ih na lim obložen papirom za pečenje i peći 20 -tak minuta
na 180°C
Pustiti da se ohlade.
Primjedbe
Objavi komentar