ღ Pečeni pileći bataci s kruškom i lukom


                                                      🍃

Tijekom jeseni, i kako se približava zima, izbor sezonskog povrća i voća je sve manji, međutim i ono što nam je dostupno lako možemo kombinirati s mesom za fina jesenska jela . Ovaj ukusan i brzinski ručak iskombinirah s kasnom  sortom krušaka iz vrta .Kombinacija pečenog voća i pilećih bataka  zvuči neobično, međutim sokovi kruške koji se oslobađaju prilikom pečenja "podižu"  okus  pilećeg mesa,   uz prilog bulgura  nama je ovo bio odličan ručak.❀ヅ❤♫ :)


Sastojci: za 2-3 osobe Vrjeme pripreme: 30 min

6 pilećih bataka

1 -2 kruške

1 ljubičasti luk

začin za zlatnu piletinu

peršin list

ulje

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 220 C. Batake začiniti pa staviti u  nauljenu posudu za pečenje i u pećnicu.


U međuvremenu očistiti i krupno prerezati luk, Kruške oprati i narezati na deblje kriške.

Nakon 10 minuta izvaditi batake iz pećnice i oko njih rasporediti luk i ugurati kruške.


Sve zajedno peći  još 20 tak minuta.

Posuti svježe sjeckanim peršinom i poslužiti.



Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom