ღ Pečeni pileći bataci s kruškom i lukom
🍃
Tijekom jeseni, i kako se približava zima, izbor sezonskog povrća i voća je sve manji, međutim i ono što nam je dostupno lako možemo kombinirati s mesom za fina jesenska jela . Ovaj ukusan i brzinski ručak iskombinirah s kasnom sortom krušaka iz vrta .Kombinacija pečenog voća i pilećih bataka zvuči neobično, međutim sokovi kruške koji se oslobađaju prilikom pečenja "podižu" okus pilećeg mesa, uz prilog bulgura nama je ovo bio odličan ručak.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 2-3 osobe Vrjeme pripreme: 30 min
6 pilećih bataka
1 -2 kruške
1 ljubičasti luk
začin za zlatnu piletinu
peršin list
ulje
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 220 C. Batake začiniti pa staviti u nauljenu posudu za pečenje i u pećnicu.
U međuvremenu očistiti i krupno prerezati luk, Kruške oprati i narezati na deblje kriške.
Nakon 10 minuta izvaditi batake iz pećnice i oko njih rasporediti luk i ugurati kruške.
Sve zajedno peći još 20 tak minuta.
Posuti svježe sjeckanim peršinom i poslužiti.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar