ღLeća s gljivama i keljom

 


Ponovo nešto  lagano i na žlicu,  s  sezonskim namirnicama. Ovo divno  varivo  (juha)  lako  bi   moglo “odraditi” cijeli  obrok. Lagano je ,  zasitno , bogatog okusa... Zapisujem recept , možda će vam se svidjeti.❀ヅ❤♫  

  

Sastojci

za 4 osobe :

  • Kuhajte leću  u slanoj vodi 20- tak  minuta.Procjedite i ostavite sa strane.
  • Kapulu i češnjak  nasjeckajte ja sam dodala i par zrna crnog češnjaka ukoliko ćete ga i vi koristiti samo mu skinite ljusku  i  ostavite  cjelog.
    U  posudi  zagrijte ulje pa kratko prodinstajte kapulu i češnjak.
  • Dodajte očišćene narezane gljive , dinstajte dok puste tekućinu

    Zatim dodajte sviježe sjeckano  začinsko bilje : timijan ,/bosiljak/ peršin.  Dvije žlice  bijelog vina  , soja ili tamari sos .
  • Ako nemate bijelog vina ili se odlučite da ga ne konzumirate, zamjenite jednom  čajnom žličicom   bijelog  octa ili svježim sokom  limuna )

  • Kuhanu i procjeđenu leću dodajte u gljive.

  • Ulijte kokosovo mlijeko, dodajte  povrtni temeljac , pa nastavite kuhati.

  • Pred kraj kuhanja dodajte očišćeni i narezani kelj ,  kuhajte  još oko 5 minuta .Po ukusu posolite i popaprite.
  •  Vaše zdravo varivo je gotovo!



    • Dobar tek!
    • & ♫♩♬♫





Primjedbe

  1. Pa dobrodošla draga moja, sve najljepše ti želim u pisanju blogo, već mi se sviđa kakao izgleda , pozdrav letiiiii

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na podršci draga, grlim te puno ❤️ Idem vidjeti imaš li novi recept🍽️ Pozdrav šaljem!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Marice, čestitke! Da nije bilo Tone ko zna kad bih videla...Blog lepo izgleda, sve najbolje! 💕

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti draga Jeko ❤️ pozdrav šaljem!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Pure magic