ღLeća s gljivama i keljom
Ponovo nešto lagano i na žlicu, s sezonskim namirnicama. Ovo divno varivo (juha) lako bi moglo “odraditi” cijeli obrok. Lagano je , zasitno , bogatog okusa... Zapisujem recept , možda će vam se svidjeti.❀ヅ❤♫
Sastojci
za 4 osobe :
- 150 g zelene leće
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200g smeđih šampinjona
- 1 kapula
- 2-3 zrna češnjaka običnog + crni češnjak
- 400ml kokosovo mlijeko(limenka)
- 1 žlica soja sos ili tamari
- 2 žlice bijelog vina
- 1 Povrtni temeljac za jela Podravka
- po želji svježi timijan bosiljak peršin
- po ukusu sol. papar
- 4-5 narezanih listova kelja nero di toscana ( može i obični kelj)
- za posluživanje svježi kruh ili tost
- PRIPREMA
-
Kuhajte leću u slanoj vodi 20- tak minuta.Procjedite i ostavite sa strane.
-
Kapulu i češnjak nasjeckajte ja sam dodala i par zrna crnog češnjaka ukoliko ćete ga i vi koristiti samo mu skinite ljusku i ostavite cjelog.
U posudi zagrijte ulje pa kratko prodinstajte kapulu i češnjak.
-
Dodajte očišćene narezane gljive , dinstajte dok puste tekućinu
Zatim dodajte sviježe sjeckano začinsko bilje : timijan ,/bosiljak/ peršin. Dvije žlice bijelog vina , soja ili tamari sos .
-
Ako nemate bijelog vina ili se odlučite da ga ne konzumirate, zamjenite jednom čajnom žličicom bijelog octa ili svježim sokom limuna )
-
-
Kuhanu i procjeđenu leću dodajte u gljive.
-
-
Ulijte kokosovo mlijeko, dodajte povrtni temeljac , pa nastavite kuhati.
-
-
Pred kraj kuhanja dodajte očišćeni i narezani kelj , kuhajte još oko 5 minuta .Po ukusu posolite i popaprite.
-
Vaše zdravo varivo je gotovo!
-
-
- Dobar tek!
- & ♫♩♬♫
- o
Kuhajte leću u slanoj vodi 20- tak minuta.Procjedite i ostavite sa strane.
Kapulu i češnjak nasjeckajte ja sam dodala i par zrna crnog češnjaka ukoliko ćete ga i vi koristiti samo mu skinite ljusku i ostavite cjelog.
U posudi zagrijte ulje pa kratko prodinstajte kapulu i češnjak.
Dodajte očišćene narezane gljive , dinstajte dok puste tekućinu
Zatim dodajte sviježe sjeckano začinsko bilje : timijan ,/bosiljak/ peršin. Dvije žlice bijelog vina , soja ili tamari sos .
Ako nemate bijelog vina ili se odlučite da ga ne konzumirate, zamjenite jednom čajnom žličicom bijelog octa ili svježim sokom limuna )
Kuhanu i procjeđenu leću dodajte u gljive.
Ulijte kokosovo mlijeko, dodajte povrtni temeljac , pa nastavite kuhati.
Pred kraj kuhanja dodajte očišćeni i narezani kelj , kuhajte još oko 5 minuta .Po ukusu posolite i popaprite.
Vaše zdravo varivo je gotovo!
-
-
- Dobar tek!
- & ♫♩♬♫
Pa dobrodošla draga moja, sve najljepše ti želim u pisanju blogo, već mi se sviđa kakao izgleda , pozdrav letiiiii
OdgovoriIzbrišiHvala na podršci draga, grlim te puno ❤️ Idem vidjeti imaš li novi recept🍽️ Pozdrav šaljem!!!
OdgovoriIzbrišiMarice, čestitke! Da nije bilo Tone ko zna kad bih videla...Blog lepo izgleda, sve najbolje! 💕
OdgovoriIzbrišiHvala ti draga Jeko ❤️ pozdrav šaljem!!!
OdgovoriIzbriši