ღ Svinjski but na španjolski
Eh ....ma da je samo bilo drugačije bili bi mi u ovo vrijeme tamo negdje... sad šta je tu-je ... me gusta:) ... uz lidlov tjedan španjolske i portugala recept je iz njihovog pamfleta .... svidjelo nam se baš , pa evo zapisujem - posvećeno 2020 mojim dragim suputnicima Zorki, Mirjani ,Sanji i mm Ivanu... .i naravno mojoj Iri ,Nevenu i Tinu #ostanidoma... jer bez Vas ništa ne bi bilo isto.💓
Vrijeme pripreme 30 min za cca 4 osobe
Sastojci:
450g odresci svinjskog buta
1 ljubičati luk, kapula
par zna češnjaka
100g kobasice za pečenje
1 pelati rajčica (400g )
40 g crne masline bez koštice
100 ml crno vino
timijan
Rikola po ukusu
Sol papar, maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U tavu stavite dinstati narezan luk (kapulu)
pa kada postane
proziran dodajte sitno sjeckani češnjak i meso iz oguljene kobasice za pečenje.
Nakon što meso izgubi boju, zalijte vinom, dodajte pelati
rajčice i masline.
Pustite da umak zavrije,
začinite i prebacite u vatrostalnu posudu te stavite u pećnicu.
Za to vrijeme u tavi naglo prepržite odreske svinjskog buta,
da dobiju koru s obje strane.
Zapečene odreske posložite u vatrostalnu posudu s unaprjed ispečenim umakom
od rajčice i kobasica.
Sve zajedno zapecite 15 tak minuta.
Poslužite toplo uz salatu od rikole.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar