ღ Svinjski but na španjolski

 Eh ....ma da je samo bilo drugačije  bili bi mi u ovo vrijeme tamo negdje... sad   šta je tu-je ...  me gusta:)  ... uz  lidlov tjedan španjolske i portugala recept je iz njihovog pamfleta .... svidjelo nam se baš , pa evo  zapisujem - posvećeno 2020 mojim dragim suputnicima  Zorki, Mirjani ,Sanji i mm Ivanu... .i naravno mojoj Iri ,Nevenu  i Tinu #ostanidoma... jer bez Vas ništa ne bi bilo isto.bez Vas ništa ne bi bilo isto.💓





Vrijeme pripreme 30 min  za cca 4 osobe

Sastojci:

450g odresci svinjskog buta

1 ljubičati luk, kapula

par zna češnjaka

100g kobasice za pečenje

1 pelati rajčica (400g )

40 g crne masline bez koštice

100 ml crno vino

timijan

Rikola po ukusu

Sol papar, maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 C.



U tavu stavite dinstati narezan luk (kapulu)


 pa kada postane proziran dodajte sitno sjeckani češnjak i meso iz oguljene kobasice za pečenje.


Nakon što meso izgubi boju, zalijte vinom, dodajte pelati rajčice i masline. 


Pustite da umak zavrije,  


začinite i prebacite u vatrostalnu posudu te stavite u pećnicu.

Za to vrijeme u tavi naglo prepržite odreske svinjskog buta, da dobiju koru s obje strane.


Zapečene odreske posložite u  vatrostalnu posudu s unaprjed ispečenim umakom od rajčice i kobasica.

Sve zajedno zapecite 15 tak minuta.

Poslužite toplo uz salatu od rikole.


 Dobar  tek!


Primjedbe

Popularno

Galerija Infeld Dobrinj 2019

ღ Dinstani slatki kupus na crveno ili Prisiljeno zelje

ღ Linolada krem kocke