ღ Zapečena palenta s gljivama i začinskim biljem
Ukusno, jednostavno, zdravo i lijepo ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci za 4 osobe Vrijeme pripreme 80 minuta
500 g šampinjoni
200 g kukuruzna
krupica
50g maslaca
2 trokutića topivog sira
suho začinsko bilje timijan, bosiljak
1 kapula
1 zrno češnjak
stručak svježeg vlasca
limunska trava
200 g ribana mozzarella
po potrebi bijelo vino
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol, papar
Postupak:
Povrće operite i
posušite gljive očistite. Kapulu narežite
na kolutove, češnjak na listiće, gljive na ploške,vlasac i limunsku travu
skošite sitno .
U posudu s vrelom i
posoljenom vodom dodajte maslac, kukuruznu krupicu,suho začinsko bilje i trokutiće
topivog sira .Sve zajedno kuhajte po uputama na pakiranju.
Gotovu palentu pretresite u, maslinovim uljem namašćenu,
vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedite.
U zagrijanu tavu ulijte cca žlicu dvije maslinovog ulja,
dodajte kolutove luka isjeckano začinsko bilje vlasac i limunsku travu, posolite
i pržite na srednje jakoj vatri, odnosno dok povrće malo ne omekša.
Zatim dodajte listiće češnjaka, narezane gljive (nekoliko
ploški sačuvajte za kasnije) Pirjajte 5-6 minuta, povremeno miješajući.
Začinite solju i paprom, po potrebi zalijte s malo bijelog
vina , pričekajte da ispari promiješajte i maknite s vatre.
Pripremljeno povrće rasporedite preko palente,
posipite naribanom mozzarelom, prekrijte preostalim ploškama gljivama,
i sve zajedno stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, otprilike 30-ak minuta.
posipite naribanom mozzarelom, prekrijte preostalim ploškama gljivama,
i sve zajedno stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, otprilike 30-ak minuta.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar