ღ Slana pita s ricottom tunom i inćunima
Nježan okus ricotte, u kombinaciji s tunom i aromatičnim okusom inćuna, stvaraju prekrasnu bombu okusa u kremasom nadjevu ove vrlo ukusne i pomalo rustikalne pite.Jednostavno se priprema a, zgodna za svaku prigodu i priliku. Peče se za nekoliko minuta,te samo ostaviti da se ohladi i posluži Možete pripremiti i poslužiti je kao međuobrok, staviti na stol kako biste obogatili neku zabavu ili švedski stol, a savršena je i kao lagani obrok.❀ヅ❤♫ :)
Priprema 5 minuta Pečenje 20-30 minuta Za 4 osobe
Sastojci:
200 g ricotta sira
1 jaje
1 limenka tune ocjeđena( 80g)
40 g inćuna u ulju
malo paradajza cherry
par crnih maslina bez koštice
bosiljak svježi
ružmarin grančica
1 kom puff pastery
Priprema:
Istresite ricottu u zdjelu, dodajte cjelo jaje, grubo nasjeckani bosiljak ocjeđenu tunu i
grubo nasjeckane inćune u ulju;
Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine;
Stavite list puff pastery
tjesta u okruglu posudu za pečenje promjera oko 20 cm
obloženu papirom za pečenje
Pomoću vilice probockajte tjesto, ulijte pripremljen nadjev,
izravnajte.
Zatvorite rubove, prevrćući višak prema unutra.
Na kraju završite ukrašavanjem površine preostalim filetama
inćuna i maslinama i
cherry rajčicom
Pospite listićima ružmarina.
Savjet :
Ako niste ljubitelj slanih inćuna u ulju, možete staviti samo veću konzervu tune
Osobno nisam dodavala sol, jer su inćuni već prilično slani.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar