ღ Slana pita s ricottom tunom i inćunima


Nježan okus ricotte, u kombinaciji s tunom i  aromatičnim  okusom inćuna, stvaraju prekrasnu bombu okusa u kremasom nadjevu ove vrlo ukusne i  pomalo rustikalne pite.Jednostavno se priprema a, zgodna za svaku prigodu i priliku. Peče se za nekoliko minuta,te  samo ostaviti da se ohladi i posluži Možete pripremiti i poslužiti je kao međuobrok, staviti na stol kako biste obogatili neku zabavu ili švedski stol, a savršena je i kao lagani obrok.❀ヅ❤♫ :)




Priprema 5 minuta Pečenje 20-30 minuta Za 4 osobe

Sastojci:

200 g ricotta sira

1 jaje

1 limenka tune ocjeđena( 80g)

40 g inćuna u ulju

malo paradajza cherry

par crnih maslina bez koštice

bosiljak svježi

ružmarin grančica

1 kom puff pastery

Priprema:



Istresite ricottu u zdjelu, dodajte cjelo  jaje, grubo nasjeckani bosiljak  ocjeđenu tunu i  
grubo nasjeckane inćune u ulju;


Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine;

Stavite list puff pastery  tjesta u okruglu posudu za pečenje promjera oko 20 cm
obloženu papirom za pečenje

Pomoću vilice probockajte tjesto, ulijte pripremljen nadjev, izravnajte.

Zatvorite rubove, prevrćući višak  prema unutra.

Na kraju završite ukrašavanjem površine preostalim filetama inćuna i maslinama i
cherry rajčicom
Pospite listićima ružmarina.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 ° oko 25-30 minuta.






Savjet :
Ako niste ljubitelj slanih inćuna u ulju, možete  staviti samo veću konzervu tune

Osobno nisam dodavala  sol, jer su inćuni već prilično slani.

Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom