ღ Marinirani kangaroo steak




Jedno od najpoželjnijih ekološki prihvatljivih vrsta mesa je meso klokana .Za razliku od mesa domaćih životinja,kod kojih je u procesu uzgoja moguć utjecaj kemikalija, dodatak vitamina, antibiotika ili lijekova ovo meso potpuno je čisto.
Nisam još dosad probala, te kao sam radoznala po tom pitanju bila sam  uvjerena  da ga svakako treba isprobati.
Okus mi je drugačije opisavla svaka osoba koja ga je kušala.Bilo je tu dodirnih  zajedničkih opažanja kao npr. da je okusom nešto poput mješavine mesa divljači i bivola. Nije toliko suh kao jelen, te je puno je lakši od bivoljeg mesa. Kao i mnoge druge vrste divljači, sadrži  malo masnoće, što znači da se mora pripremati  naglo  na velikoj temperaturi, ili vrlo sporo na niskoj temperaturi.
Razmišljajući o Australcima i o njihovoj tradiciji roštiljanja, odlučila sam ga spremiti na način sličan grillu . Pretražujuć netom  odlučih se za ovaj jednostavan i izvrstan recept . Servirala sam uz zapečeno povrće paprike, tikvice, ljutiku, krumpir s mirisom ružmarina ... i doista dopalo nam se ovo  neodoljivo kulinarsko čudo. ❀ヅ❤♫ :)




Sastojci:

4 odreska kangaroo

4 žlice aceto balsamico

 4 žlice meda

suho začinsko mediteransko bilje

 sviježi  timijan , ružmarin bosiljak

 sol ( koristila  sam ljubičastu s aromom vina )

papar

Za prilog :

1 tikvica

1 paprika

3 krumpira

2 ljutike

sol

maslinovo ulje

ružmarin




Odreske  poslažite jedan uz drugi u plitku posudu, pokušajte ih ne preklapati, začinite ih  solju i paprom.




Stavite aceto i med u posudu i promiješajte dok se dobro ne spoje.

Dodajte začine  i prokuhajte kratko. Prelijte meso , dodajte  svježe začinsko bilje pa stavite u

hladnjak da odstoji najmanje 2 sata.



Izvadite odreske  iz hladnjaka,

Lagano podmažite ili poprskajte uljem posudu za pečenje -grill tavu   i stavite na ploču za kuhanje 

uključeno najačoj temperaturi.


Svaki odrezak lagano stavite na tavu i pecite  minutu i pol sa svake strane najjačoj temperaturi.














Prilog : 

Povrće očistite, narežite.  Mladi krumpir prethodno malo prohuhajte u posoljenioj vodi ,ocjedite 

posušite sve zajedno, začinite ,nakapajte maslinova ulja dodaje grančicu ruzmarina i zapecite.

Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom