ღ Marinirani kangaroo steak
Jedno od najpoželjnijih ekološki prihvatljivih vrsta mesa je
meso klokana .Za razliku od mesa domaćih životinja,kod kojih je u procesu uzgoja moguć utjecaj kemikalija,
dodatak vitamina, antibiotika ili
lijekova ovo meso potpuno je čisto.
Nisam još dosad probala, te kao sam radoznala po tom pitanju bila sam uvjerena da ga svakako treba isprobati.
Okus mi je drugačije opisavla svaka osoba koja ga je kušala.Bilo je tu dodirnih zajedničkih opažanja kao npr. da je okusom
nešto poput mješavine mesa divljači i
bivola. Nije toliko suh kao jelen, te je puno
je lakši od bivoljeg mesa. Kao i mnoge
druge vrste divljači, sadrži malo
masnoće, što znači da se mora pripremati naglo na velikoj temperaturi, ili vrlo sporo na
niskoj temperaturi.
Razmišljajući o Australcima i o njihovoj tradiciji
roštiljanja, odlučila sam ga spremiti na način sličan grillu . Pretražujuć netom odlučih se za ovaj jednostavan i izvrstan recept . Servirala sam uz zapečeno povrće paprike, tikvice, ljutiku, krumpir
s mirisom ružmarina ... i doista dopalo nam se ovo neodoljivo kulinarsko čudo. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
4 odreska kangaroo
4 žlice aceto balsamico
4 žlice meda
suho začinsko mediteransko bilje
sviježi timijan , ružmarin bosiljak
sol ( koristila sam ljubičastu s aromom vina )
papar
Za prilog :
1 tikvica
1 paprika
3 krumpira
2 ljutike
sol
maslinovo ulje
ružmarin
papar
Za prilog :
1 tikvica
1 paprika
3 krumpira
2 ljutike
sol
maslinovo ulje
ružmarin
Odreske poslažite jedan uz drugi u plitku posudu, pokušajte ih ne preklapati, začinite ih solju i paprom.
Stavite aceto i med u posudu i promiješajte dok se dobro ne spoje.
Dodajte začine i prokuhajte kratko. Prelijte meso , dodajte svježe začinsko bilje pa stavite u
hladnjak da odstoji najmanje 2 sata.
hladnjak da odstoji najmanje 2 sata.
Izvadite odreske iz hladnjaka,
Lagano podmažite ili poprskajte uljem posudu za pečenje -grill tavu i stavite na ploču za kuhanje
uključeno najačoj temperaturi.
Lagano podmažite ili poprskajte uljem posudu za pečenje -grill tavu i stavite na ploču za kuhanje
uključeno najačoj temperaturi.
Svaki odrezak lagano
stavite na tavu i pecite minutu i pol sa svake strane najjačoj temperaturi.
Prilog :
Povrće očistite, narežite. Mladi krumpir prethodno malo prohuhajte u posoljenioj vodi ,ocjedite
posušite sve zajedno, začinite ,nakapajte maslinova ulja dodaje grančicu ruzmarina i zapecite.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar