ღ Sacher kocke
Čokoladna bombica,raj za nepce.Dobra, stara,klasična
sacherica ,ovaj puta ugurana u okvire jednostavnog kolača.Verzija bez brašna,jednostavna za napraviti,efekt
je osim onog estetskog poptuno isti. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci : Vrijeme pripreme :60 min
6 jaja
150 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
100 g krušnih mrvica
100 g šećera
1 rum šećer
1/2 praška za pecivo
3 žlice marmelade od marelica
malo mlijeka
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
ili čokoladne mrvice
Priprema:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Čokoladu i maslac otopiti na
laganoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim ohladiti na sobnu
temperaturu.
Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati prašak
za pecivo , mrvice i na kraju otopljenu čokoladu s maslacem.
Na kraju kuhačom lagano umiješati izlupani snijeg od bjelanjaka.
Na kraju kuhačom lagano umiješati izlupani snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen ili papirom za pečenje obložen lim srednje veličine
pa peći u pećnici na 175ºC oko 25 minuta. Provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ohlađeno prerezati i premazati marmeladom od marelica u koju ste dodali par žlica mljeka te poklopiti drugom polovicom biskvita , također premazati marmeladom i zaliti čokoladnom ( ili još jednostavnije cjeli biskvit samo premazati marmeladom) i zaliti glazurom ili pak samo posipati čokoladnim strugotinama.
Kad se dobro ohladi, rezati na kocke.
Po želji možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.
Ohlađeno prerezati i premazati marmeladom od marelica u koju ste dodali par žlica mljeka te poklopiti drugom polovicom biskvita , također premazati marmeladom i zaliti čokoladnom ( ili još jednostavnije cjeli biskvit samo premazati marmeladom) i zaliti glazurom ili pak samo posipati čokoladnim strugotinama.
Kad se dobro ohladi, rezati na kocke.
Po želji možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.
Uslast!
Primjedbe
Objavi komentar