ღBurrito
*@ Coolinarika Recept dana (16.04.2019.)*
Ovo poznato jelo izvorno iz Ciudad Juareza, grada na sjeveru
Mexica, nam paše katkad kao ručak ili
večera,ustvari kad god treba nešto na brzaka.
Odličan u
izvonoj verziji i ovako
kad doživljava male promjene i prilagodbe ovisno o godišnjem
dobu i ¸dostupnom mi sezonskom povrću
.Ovdje je s mljevenom govedinom ,lišćem
maslačka i medvjeđim lukom ( srjemuš)❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
8 tortilja
Nadjev*
400 g mjevene
govedine
1 Podravka Kukuruz
šećerac
1 Podravka crveni
grah
2 žlice ulje
2 zrna češnjak
1 kapula
mljevena crvena paprika
sol , papar
par listova srjemuša
par listova maslačka
Priprema:
Na zagrijanom ulju kratko popžite mjeveno meso, ,narezani
češnjak, kapulu i sve zajedno još malo
popecite.Podlijte vodom , pirjajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok
meso ne omekša .
Umiješajte kukuruz šećerac, crveni grah, mljevenu papriku , po
želji posolite.
Na svaku tortilju stavite dio nadjeva,list dva maslačka i
medvjeđeg luka a zatim zamotajte.
Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar