ღBurrito





*@ Coolinarika Recept dana (16.04.2019.)*

Ovo poznato jelo izvorno iz Ciudad Juareza, grada na sjeveru Mexica,  nam  paše katkad kao  ručak ili  večera,ustvari  kad god treba  nešto na brzaka.
 Odličan   u izvonoj  verziji  i ovako  kad  doživljava  male promjene i prilagodbe ovisno o godišnjem dobu  i ¸dostupnom mi sezonskom povrću .Ovdje je s mljevenom govedinom  ,lišćem maslačka i medvjeđim lukom   ( srjemuš)
:) 


Sastojci: 
8 tortilja
 
Nadjev*
400 g mjevene govedine
1 Podravka Kukuruz šećerac
1 Podravka crveni grah
2 žlice ulje
2 zrna češnjak
1 kapula
mljevena crvena paprika
sol , papar
par listova srjemuša
par listova maslačka



Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko popžite mjeveno meso, ,narezani češnjak, kapulu  i sve zajedno još malo popecite.Podlijte vodom , pirjajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok meso ne omekša .

Umiješajte kukuruz šećerac, crveni grah, mljevenu papriku , po želji   posolite.



Na svaku tortilju stavite dio nadjeva,list dva maslačka i medvjeđeg luka  a zatim  zamotajte.

Poslužite toplo uz  zelenu salatu.


Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom