Krem juha od medvjeđeg luka
Jedna od omiljenih juha jednostavnih ukusnih koju pravim po receptu Cool Chef Mema sa stranica Coolinarike.
Sastojci:
30 dag listova od medvjeđeg luka
2-3 srednja krumpira
2-3 žlice ulja
1 kockica maslaca
1 kocka Podravka Povrtne juhe
po potrebi vode
po želji kiselog vrhnja
sol, papar
Priprema:
Na malo ulja rastopiti kockicu maslaca,pa na to staviti
narezane listove medvjeđeg luka
i zaliti sa malo vode.
Nakon nekoliko minuta pirjanja dodati narezani i ocijeđeni krumpir, predhodno skuhan u slanoj vodi. Sve zajedno izmiksati štapnim mikserom.
Nakon nekoliko minuta pirjanja dodati narezani i ocijeđeni krumpir, predhodno skuhan u slanoj vodi. Sve zajedno izmiksati štapnim mikserom.
Dodati Podravkine povrtni temeljac zaliti vodom do željene gustoće, posoliti i
popapriti te sve zajedno prokuhati 5- 10 minuta.
.
.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar