ღ Torta Margherita s breskvama
Torta margherita jedna je od najpoznatijih talijanskih
slastica. Cijenjena je zbog svoje jednostavnosti i mekane konzistencije. Ime joj vjerojatno potječe od žute boje nastale zbog prisutnosti jaja i iz obilnog šećera u prahu koji joj pokriva površinu , te podsjeća na bijele latice tratinčica - margherita. Ovo je sjajan desert koji se jede jednostavno obično
posut šećerom u prahu mekan i ukusan ali je također idealna baza
za torte s nekim kremastim punjenjem , ili kao ovdje u verziji s breskvama iz kompota.Spremala sam ga nedavno da počastimo sebe i svoju ekipicu povodom Valentinova, otuda ova netipična dekoracija ❀ヅ❤♫ :)
150 gr. brašna
150 gr škrobnog brašna
5 jaja sobne temp.
180 gr šećera
90 gr maslaca sobne temp.
1 pecilni prašak
130 ml mlijeka
malo soli
ribana korica limuna ili vanilija za aromu
po potrebi šećer u prahu
*opcionalno
1 kompot od bresaka
1 kompot od bresaka
Postupak :
Odvojite žumanjke od bijelanjaka (koristite jaja sobne temperature).
Tucite žumanjke sa šećerom nekoliko minuta
Dodajte maslac također prethodno na sobnoj
temperaturi omekšan narezan u male komadiće i dobro promiješajte.
Prosijte brašno,
škrob i pecilni prašak i dodajte ih pomalo u smjesu.
Da bi olakšali u
miješanje, dodajte istovremeno pomalo i mlijeko. Ako je mješavina još uvijek“
suha“, dodajte slobodno još malo mlijeka.
Za aromu dodajte u smjesu mahunu vanilije ili ribanu koricu pola limuna . Zatim umješajte
bjelanjke nježno, dodajući ih malo po malo i miješajući se sa
silikonskom lopaticom od dna prema vrhu kako biste spriječili rastavljanje
smjese.
Namastite i pobrašnite posudu za pečenje promjera 22 cm i
ulijte smjesu u nju smjesu.
Klasična marherita može na pčenje.
Ja sam sad ovdje po površini poslagala ocjeđene breskve iz kompota ,ovo je opcija koju možete izostaviti.
Klasična marherita može na pčenje.
Ja sam sad ovdje po površini poslagala ocjeđene breskve iz kompota ,ovo je opcija koju možete izostaviti.
Poravnajte smjesu , nemojte tresti pecite na 150 ° C oko 70 minuta,također može peći na 180
° C u trajanju od 50 minuta, ali je poželjnije je odabrati nižu temperaturu .
Prije nego što izvadite desert ,provjerite da li je pečen napravite test čačkalicom.
Prije nego što izvadite desert ,provjerite da li je pečen napravite test čačkalicom.
Kolač pustite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu (ili iskoristite kao podlogu za punjenje kremom i /ili
dekorirajte po želji.)
Uživajte !
Primjedbe
Objavi komentar