ღ Torta Margherita s breskvama


Torta margherita jedna je od najpoznatijih talijanskih slastica. Cijenjena je zbog svoje jednostavnosti i mekane konzistencije. Ime joj vjerojatno potječe od žute boje nastale zbog prisutnosti jaja i iz obilnog šećera u prahu koji  joj pokriva površinu , te podsjeća na bijele latice tratinčica - margherita. Ovo je sjajan desert koji se jede jednostavno obično  posut šećerom u prahu  mekan i ukusan ali je također idealna  baza za torte s nekim kremastim  punjenjem , ili kao ovdje u verziji s breskvama iz kompota.Spremala sam   ga nedavno da počastimo sebe i svoju ekipicu  povodom Valentinova,  otuda ova netipična dekoracija  ❀ヅ❤♫ :)
  


Sastojci:  za 10 osoba Vrijeme pripreme :100 min

150 gr. brašna 

150 gr škrobnog brašna 

5 jaja sobne temp.

180 gr šećera 

90 gr maslaca sobne temp.

1 pecilni prašak

130 ml mlijeka

malo soli

ribana korica limuna ili vanilija za aromu 

po potrebi šećer u prahu

*opcionalno 

1 kompot od bresaka


Postupak :

Odvojite žumanjke od bijelanjaka  (koristite jaja sobne temperature).Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli .
Tucite žumanjke sa šećerom nekoliko minuta 
Dodajte maslac također prethodno na sobnoj temperaturi omekšan   narezan u male komadiće i dobro promiješajte.
Prosijte brašno, škrob i pecilni prašak i dodajte ih pomalo u smjesu.
Da bi olakšali  u miješanje, dodajte istovremeno pomalo i mlijeko. Ako je mješavina još uvijek“ suha“, dodajte slobodno još malo mlijeka.
Za aromu dodajte u smjesu mahunu vanilije ili ribanu koricu  pola limuna . Zatim umješajte bjelanjke  nježno, dodajući ih malo po malo i miješajući se sa silikonskom lopaticom od dna prema vrhu kako biste spriječili rastavljanje smjese.
Namastite i pobrašnite posudu za pečenje promjera 22 cm i ulijte smjesu  u nju smjesu.
Klasična marherita može na pčenje.

Ja sam sad ovdje po površini poslagala ocjeđene breskve iz kompota ,ovo je opcija koju možete izostaviti.




Poravnajte smjesu , nemojte tresti pecite  na 150 ° C oko 70 minuta,također može peći na 180 ° C u trajanju od 50 minuta, ali je poželjnije je  odabrati nižu temperaturu .
Prije nego što izvadite desert ,provjerite da li je pečen napravite test čačkalicom.




Kolač pustite da se ohladi  pa pospite šećerom u prahu  (ili iskoristite  kao podlogu za punjenje kremom i /ili dekorirajte po želji.)






Uživajte  !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom