ღ Jumbo školjke punjene špinatom i sirom



Tijekom tjedana svi nekamo žure pa  ponekad i nema baš previše vremena za duge boravke u kuhinji. Najbolje stvari u životu često su i one najjednostavije kažu , pa evo jedno od rješenja za te  dane kad vam se zapravo baš i ne da kuhati, ali ipak želite  pojesti nešto iz kućne radinosti .Vrlo je brzo gotovo, i na svakom će stolu biti dobrodošao novitet. ♫ :)



Sastojci :za 4 osobe  Vrijeme pripreme :30 min

300-400 g tjestenine jumbo školjki

300 g špinata

300 g ricotta sira

100 g ( po želji dodajte ) sira Brie 

2-3 kom ljubičaste kapule

400 ml crnog vina

50 g pecorino sira

maslinovo ulje

sol, papar



Priprema:

Kapulu narežite na ploške. 


U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte kapulu, posolite  i pirjajte pomalo podljevajući vinom cca 25 min.

Špinat očistite blanšitajte u posoljenoj vodi , 


ocjedite , nasjeckajte i pomješajte s ricotta sirom.

Školjke skuhajte u posoljenoj vodi.

Ricottu špinat i brie sir izmješajte  i začinite .



Kuhane školje napunite mješavinom  špinata i ricotte, 



 Na dno vatrostalne posude  rasporedite kapulu u tankom sloju



 poslažite punjene školjke  i pospite ribanim pecorinom 


Kratko zapecite u zagrijanoj pećnici tek toliko da se sir otopi.


Poslužite.


Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom