ღ Jumbo školjke punjene špinatom i sirom
Tijekom tjedana svi nekamo žure pa ponekad i nema baš previše vremena za duge
boravke u kuhinji. Najbolje stvari u životu često su i one najjednostavije kažu , pa evo jedno od rješenja za te dane kad vam se zapravo baš i ne da kuhati,
ali ipak želite pojesti nešto iz kućne radinosti .Vrlo je brzo gotovo, i na svakom će stolu biti dobrodošao novitet. ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci :za 4 osobe Vrijeme pripreme :30 min
300-400 g tjestenine jumbo školjki
300 g špinata
300 g ricotta sira
100 g ( po želji dodajte ) sira Brie
2-3 kom ljubičaste kapule
400 ml crnog vina
50 g pecorino sira
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Kapulu narežite na ploške.
U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte kapulu, posolite i pirjajte pomalo podljevajući vinom cca 25 min.
Špinat očistite blanšitajte u posoljenoj vodi ,
ocjedite , nasjeckajte i pomješajte s ricotta sirom.
Školjke skuhajte u posoljenoj vodi.
Ricottu špinat i brie sir izmješajte i začinite .
Kuhane školje napunite mješavinom špinata i ricotte,
Na dno vatrostalne posude rasporedite kapulu u tankom sloju
poslažite punjene školjke i pospite ribanim pecorinom
Kratko zapecite u zagrijanoj pećnici tek toliko da se sir otopi.
Poslužite.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar