ღSvinjski file u lisnatom( alla Wellington)
Recept je ustvari tradicionalna priprema za filet Wellington , u mojoj verziji govedinu sam zamjenila svinjskim fileom. Ukusan i fin ručak .
Sastojci:
1 svinjski file
1 komad puff pastey
po potrebi sol , papar
2 žlice senfa
2-3 zrna češnjaka
250g svježih, smeđih šampinjona
3-4 ljutike
po potrebi ulje
200g sušene šunke , tanko rezane
1 jaje za premazivanje
maslac
krupna morska sol
Priprema:
File začinite posolite, popaprite sa svih strana
Popržite u tavi na
zagrijanom ulju
oko 3 minute sa svake strane , uključujući i krajeve .
Uklonite s
vatre, premežite senfom sa svih strana meso dok je još toplo.
Pustite da se odmori.
Za to vrijeme nasjeckajte sitno ljutiku češnjak i gljive.
U posudi, otopite
maslac i popržite sitno sjeckanu ljutiku , češnjak i gljive.
Dinstajte dok se ne
izgubi tekućina i smjesa postane poput
guste, suhe paste. Sklonite s vatre i pustite da se potpuno ohladi.
Na prozirnu foliju posložite
šunku preko rasporedite
sloj gljiva ravnomjerno preko šunke.
Čvrsto omotajte lungić, premazan senfom u foliju kako
biste lakše zatvorili .
Spojite krajeve
omotača da bi održali oblik Wellingtona. Stavite u duboko
(frižider ) na 15 minuta.
Postavite novi sloj
folije na radnu površinu i preko
folije razvučeno tijesto. Izvadite iz
dubokog lungić ,odmotajte ga iz folije , i umotajte u lisnato -odrežite eventualni višak tjesta prethodno.
Zamotajte lungić omotan tijestom u foliju vezujući krajeve i pazeći da zadrži oblik.
Ponovo stavite u duboko (frižider ) na 15 minuta.
Od odrezanog viška
tjesta možete praviti ukrase.
Ovo je opcija koju
možete i izbaciti.
Lim za pečenje obložite pek papirom, uklonite(odmotajte )prozirnu foliju i položite file. Premažite umućenim jajem .
Po kori tjesta
,vilicom iscrtajte šare, ukrasite listićima, i ukrasima po želji, pa ponovo
premažite razmućenim jajem, posolite krupnom soli .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C (40) minuta.
*inspirirano https://www.youtube.com/watch?v=n_zWbPDWaaM
Poslužite uz prilog po želji... ja sam ovdje uz pire krumpir, grašak i salatu.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar