ღ Osso bucco
Zamislite si pred očima scenu iz filma “Kum”, ono kad on zatraži od svoje supruge da mu pripremi zadnji obrok, a ona mu pripremi osso bucco.To me zaintrigrilo odavno.... da jednom probam ili pripremim .Recepata za osso bucco ima poprilično , rade se na razne načine, te je najpoznatija varijanta osso bucco a la milanese ,koji se tradicionalno služi uz istoimeni rižoto . Prenosim vam ovu malo drugačiju verziju ,također često paravljenu na sjeveru Italije ..isprobanu po recedpturi s village kitchen , a poslužih jednostavno uz palentu .
*Recept dana Coolinarika (06.01.2019.)
Sastojci: za 3 osobe
za suhu marinadu
malo čili papričica
3-4 zrna češnjaka
malo maslinovo ullje
sol
začinsko bilje ružmarin, timijan
ostalo
3 komada osso bucco teleći
750ml crno vino
cca 2 l temaljca gveđa ili pileća juha
1 kapula ili par ljutika
2-3 stpake celera
3 mrkve
300g pomidora sjeckanih
žlica koncentrata od rajčice
sol papar po ukusu
Priprema:
Hladno marinirajte odreske osso bucc-a, s grančicom
ružmarina, timijana ,malo čili fererona
,par zrna češnjaka i maslinovog ulja.
Otatavite u frižideru preko
noći.
Drugi dan ,karamelizirajte osso bucco na jakoj vatri sa
svake strane ,par minuta pa izvadite i odložite
na pijat sa strane.
Nasjeckajte mrkvu , ljutiku ili kapulu i celer list,
dodajte u istu posudu ,te prodinstajte kratko
Nakon što malo omekša povrće , dodajte narezane pomidire.
Podlijte vinom i
pustite da lagano krčka,
Kada se reducira vino
ispd 2/3 ,
vratite meso i podlijte jušnim temeljcem i ostavite da
krčka, te povremeno ,lagano promješajte," protresite"posudu .
Kad se umak reducirao, a meso omekšalo otprilike trebalo mi
je 2 h možete servirati
Poslužila ovaj put uz uz palentu a evo
link na izvor recepta
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar