ღ Gratinirani koromač s mozzarellom
Oni koji dulje prate moje kuhanje, znaju da volim povrće, i
da itekako volim eksperimentirati.
Posljednjih dana dosta koristim koromač ,ustvari počela sam ga napokon pripremati na razne načine.
Znam koliko je teško iznjeti neko jelo s koromačem na stol jer ima nas od onih koji jedu i sirovi, onih koji ga (ne )vole, do onih koji baš ,baš nikako ne vole. Katkad rješavam taj problem ovako gratiniranjem koromača. Zapravo,
koromač se može gratinirati na razne načine , najednostavnije posut krušnim mrvicama , s dodatkom raznih sireva, ili bešamelom , te začinjen raznim začinima ili pak citrusima.
Ovo je još jedan od načina koji uvijek " pali ", jednostavne i brze pripreme s puno mozzarella sira.Unutrašnjost je mekana ,izvana hrskav s nježnom zlatnom koricom.Kao prilog savršeno će uklopiti uz vaša jela bilo od
mesa ili ribe.
Isprobajte ,vidjet ćete da će ih čak i djeci dopasti.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe Vrijeme pripreme: 10 '+ 40'
2 koromača srednje veličine
100 g mozzarelle natrgane ili ribane
po potrebi maslinovo ulje
po ukusu sol, papar,
sjemenke komorača
malo krušne mrvice
2 koromača srednje veličine
100 g mozzarelle natrgane ili ribane
po potrebi maslinovo ulje
po ukusu sol, papar,
sjemenke komorača
malo krušne mrvice
Priprema:
Operite koromač, uklonite tvrde djelove stabljike, a zatim ih
izrežite na okrugle kriške ,debljine oko pola centimetra.Posudu za pečenje namažite lagano uljem i posložite kriške koromača tako da se međusobno malo preklapaju.
Kist umočite u ulje i premežite površinu kriški koromača
Začinite soli, paprom, šačicom sjemenki koromača .
Posudu pokrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 ° C cca 30
minuta.
Nakon tog vremena otkrijte i nastavite peći otprilike još 10-tak minuta
Primjedbe
Objavi komentar