ღLeća s krumpirom i tunom
Brzo, jednostavno ,ukusno toplo predjelo, nama odlično i kao lagano glavno jelo.
Coolinarika*Recept dana (07.12.2018.)
Sastojci: 4 osobe
1 šalica leće
lovorov list
sol i papar
4 žlice maslinova ulja
1 manja kapula
1 mrkva
celer stabljika/list
2 srednje velika krumpira
1 žlica pasirane rajčice + 125 ml vode
2 konzerve Eva tuna komadići u biljnom ulju ili neke druge
2 žlice svježe sjeckani peršin
prema potrebi voda za podljevanje
Priprema:
Isperite leću pod hladnom tekućom vodom, pa je stavite
kuhati 20-25 minuta u lonac s vodom u koji dodajte sol i lovorov list. Pazite
da ne skuhate do kraja. Ocjedite ,uklonite lovorov list.
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckanu kapulu, mrkvu , celer . Pržite dok povrće ne omekša,
pa dodajte na kockice narezan krumpir i poluzgotovljenu leću.
Razrejdite pasiranu rajčicu u 120 ml vode, izlijte u tavu.
Poklopite i kuhajte 20-tak minuta na laganoj vatri .Po
potrebi podlijte vodom.
Sklonite s vatre ,
dodatno posolite i popaprite po okusu. Dodajte ocjeđenu tunjevinu,
promješajte i pospite sjeckanim
peršinom.
Poslužite odmah.
Primjedbe
Objavi komentar