ღLeća s krumpirom i tunom


Brzo, jednostavno ,ukusno  toplo predjelo, nama odlično i kao lagano glavno jelo.


Coolinarika*Recept dana (07.12.2018.)


Sastojci:  4 osobe

1 šalica leće

lovorov list

sol i papar

4 žlice maslinova ulja

1 manja kapula

1 mrkva

celer stabljika/list

2 srednje velika krumpira

1 žlica pasirane rajčice + 125 ml vode

2 konzerve Eva tuna komadići u biljnom ulju ili neke druge

2 žlice svježe sjeckani peršin

prema potrebi voda za podljevanje



Priprema:

Isperite leću pod hladnom tekućom vodom, pa je stavite kuhati 20-25 minuta u lonac s vodom u koji dodajte sol i lovorov list. Pazite da ne skuhate do kraja. Ocjedite ,uklonite lovorov list.




U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckanu kapulu, mrkvu , celer . Pržite dok povrće ne omekša,


pa dodajte na kockice narezan krumpir i poluzgotovljenu  leću.



Razrejdite pasiranu rajčicu u 120 ml vode, izlijte u tavu.



Poklopite i kuhajte 20-tak minuta na laganoj vatri .Po potrebi podlijte vodom.



Sklonite s vatre ,  dodatno posolite i popaprite po okusu. Dodajte ocjeđenu tunjevinu, promješajte  i pospite sjeckanim peršinom.



Poslužite odmah.


Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom