ღ File bakalara s povrćem


Riba i morski plodovi za posnu badnju večeru će se  u najrazličitijim kombinacijama naći  na stolu. Badnjak, nezamisliv bez bakalara koji ponovo je tradicionalno poslužen   “na bijelo”, kao namaz :)  Za glavni obrok pripremih filete ,izgledom podsjećaju na oslića. Malokalorijska  namirnica sadrži znatnu količinu B vitamina i magnezija. Okus mu nije niti približno  kao onaj sušenog bakalara, i izvrsno je pasao u verziji s povrćem❀ヅ❤♫ :)

Sastojci :za 4 osobe  Vrijeme pripreme:35 min

600 g fileta bakalara

400 g krumpira

1 tikvica

100 g mahuna ( duga vigna)

150 g baby špinata

struk mladog luka

maslinovo ulje

ulje za prženje

sol papar, začin za ribu

 sušeni kopar

Priprema:


Krumpir ogulite , narežite na ploške. pržite na zagrijanoj masnoći. Prebacite  na papirnati ubrus da upije višak masnoće, posolite.


Tikvice operite narežite na ploške , posolite i pecite na gril tavi premazanoj maslinovim uljem.
Mahune kratko blanširajte u zasoljenoj vodi, ocjedite.


Bakalar začinite pa zapecite u tavi na maslinovom ulju 2 - 3 min sa svake strane.


Prebecite u pećnicu i pecite na 220C  idućih 5-5 minuta.



Špinat očistite  pa prodinstajte na  tavi premazanoj maslinovom uljem . Posolite i popaprite
Na pladanj za serviranje složite pripremljeno povrće krumpir, mahune, tikvice, špinat .


Na povrće posložite ribu,pospite koprom i svježe sjeckanim lukom , po potrebi solju i paprom  i poslužite.


Dobar tek ! 

Primjedbe

Popularno

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba

ღLignje na salatu s kaparima i maslinama