ღ Canelloni s mljevenim mesom i gljivama
Sin zate već obožava paštu (tjesteninu )na sve načine , najviše zapečenu u pećnici posebno lazanje i mac and cheese .Da se njega pita pašta bi bila svaki dan ....eh sad Canellone dosad nisam baš nikad spremala, dakle bilo je i vrijeme da to promjenimo. Nisam se držala nekog recepta iskoristila sam ono što sam trenutno imala pri ruci kako za umak od mesa i gljiva,tako za preljev eto tako je četvrtak( jučerašni dan)postao idealan dan za canellone.
Sastojci:
maslinovo ulje
400 g mljevene junetine
struk mladi luk sitno nasjeckan
2 zrna češnjaka nasjeckano
150 g šampinjona
sol, papar vegeta
sušeni timijan , origano
1 dcl bijelo vino
2 žlice parmezana ribanog
po potrebi pasirane rajčice
+ malo šećer ,sol, origano
100 g topivog sira
Priprema:
Na ulju pržiti nasjeckani luk dok ne omekša oko 5 minuta; dodati sjeckani češnjak i mljeveno
meso ,pirjati mješajući i povremeno razdvajati kuhačom.
Dodati kocku od gljiva ,podliti vinom ,nastaviti pirjati. Začiniti suhim začinskim biljem, origano ,
timijan, dodati narezane gljive i kuhati još 5 minuta , po potrebi dozačiniti posoliti/popapriti po želji Kuhati dok tekućina gotovo sasvim ne ispari.
Skloniti s vatre usitniti štapnim mikserom ,posuti parmezanom , promješati.
Dodati kocku od gljiva ,podliti vinom ,nastaviti pirjati. Začiniti suhim začinskim biljem, origano ,
timijan, dodati narezane gljive i kuhati još 5 minuta , po potrebi dozačiniti posoliti/popapriti po želji Kuhati dok tekućina gotovo sasvim ne ispari.
Skloniti s vatre usitniti štapnim mikserom ,posuti parmezanom , promješati.
Vatrostalnu posudu
premazati maslacem i na dno rasporediti
nekoliko žlica umaka od paradajza.
Canellone napuniti pripremljenim mesom s gljivama te slagati u vatrostalnu posudu .Poslagane cannellone prekriti listićima sira,
zaliti ostatkom umaka.
Peći 15 – 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju .Pred kraj pečenja preliti kiselim vrhnjem ili mileramom.
Canellone napuniti pripremljenim mesom s gljivama te slagati u vatrostalnu posudu .Poslagane cannellone prekriti listićima sira,
zaliti ostatkom umaka.
Peći 15 – 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju .Pred kraj pečenja preliti kiselim vrhnjem ili mileramom.
Primjedbe
Objavi komentar