ღ Canelloni s mljevenim mesom i gljivama


Sin  zate već obožava paštu (tjesteninu )na sve načine , najviše zapečenu u pećnici posebno lazanje  i mac and cheese .Da se njega pita pašta bi bila svaki dan ....eh sad  Canellone dosad nisam baš nikad spremala, dakle bilo je i vrijeme da to promjenimo. Nisam se držala nekog recepta iskoristila sam ono što sam trenutno imala pri ruci  kako za umak od mesa i gljiva,tako za preljev  eto  tako je četvrtak( jučerašni dan)postao  idealan  dan za canellone.




Sastojci:

maslinovo ulje

400 g mljevene junetine

struk mladi luk sitno nasjeckan

2 zrna češnjaka nasjeckano 

150 g šampinjona

sol, papar vegeta

sušeni timijan , origano

1 dcl bijelo vino

2 žlice parmezana ribanog

po potrebi pasirane rajčice
+ malo šećer ,sol, origano

100 g topivog sira

pakovanje canellona

1 kiselo vrhnje



Priprema:

Na ulju pržiti nasjeckani luk dok ne omekša  oko 5 minuta; dodati sjeckani češnjak i mljeveno meso ,pirjati mješajući i povremeno  razdvajati kuhačom.



 Dodati kocku od gljiva ,podliti vinom ,nastaviti pirjati. Začiniti suhim začinskim biljem, origano ,



 timijan, dodati narezane gljive i kuhati još 5 minuta , po potrebi dozačiniti posoliti/popapriti po želji Kuhati dok tekućina gotovo sasvim ne ispari. 
Skloniti s vatre usitniti štapnim mikserom  ,posuti parmezanom , promješati.
Vatrostalnu posudu premazati maslacem i  na dno rasporediti nekoliko žlica umaka od paradajza. 



Canellone napuniti pripremljenim mesom s gljivama te slagati u vatrostalnu posudu .Poslagane cannellone prekriti listićima sira,



 zaliti ostatkom umaka.

 Peći 15 – 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju .Pred kraj pečenja preliti kiselim vrhnjem ili mileramom.


 Vratiti u pećnicu ,kratko zapeći.



Poslužiti uz zelenu salatu.








Dobar tek !



*a sin ... kaže:  OK je  ;)


Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom