ღ Zlevanka s makom
Čim su temperature postale jednoznamenkaste,vrjeme je za založiti
vatricu. Ove je sezone novi štednjak na drva pušten u pogon i odmah je palo i
isprobavanje pećnice.
U peći na drva nisam pekla kolače- nikad. Bivša je peć bila
dotrajala , služila je dugi niz godina uglavnom za grijanje ,kuhanje na ploči , eventualno bi pekli pole od krumpira i od starog kruha pravili dvopek. Tim više me
zaintrigiralo ispeći nešto, prvi put. Nije jednostavno održavati temperaturu u
peći, stan je malen, pa se prostorija zagrije te sam ubrzo pootvarala prozore 😊.
Temperatura pečenja varirala je od 160 C, najzad se popela na 200C pa je kolač i malo perepečen na jednom kantunu , no za prvi puta ja sam prezadovoljna. Izbor je pao na nešto
jednostavno a fino…staru provjereno dobru zlevanku ovdje u verziji s makom ❀ヅ❤♫ :)
☃
Sastojci:
2 jaja
malo soli
2,5 dcl šećera
2,5 dcl šećera
2 vanil šećer
2 tekuća jogurta
2,5 dcl ulja
7,5 dcl mlijeka
7,5 dcl kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
150 g maka
Premaz:
1 kiselo vrhnje
1vanilin šećer
Ručno ili pomoću miksera izmiješajte jaja,šećere, dodajte malo soli,jogurt, mlijeko i ulje, zatim umješajte suhe
sastojke: kukuruzno brašno, mak ,prašak
za pecivo.Smjesa će vam se činiti rijetkom ali to je uredu.
Ulijte u papirom za pečenje obložen i lim i pecite
(u el. pećnici bit će dovoljno 30- tak min na 170 C) ovdje nisam pratila vrijeme al mislim da je cca 25- 30 minuta peklo se na temp 170C, koja se najzad popela na 200 C.
(u el. pećnici bit će dovoljno 30- tak min na 170 C) ovdje nisam pratila vrijeme al mislim da je cca 25- 30 minuta peklo se na temp 170C, koja se najzad popela na 200 C.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar