ღ Pileća jetrica u saftu sa palentom

 

Brzo se sprema i fino je. 


(Recept je objavljen 09.03.2016. /recept dana na coolinarika 07.03.2017.)

Sastojci:

500g pilećih jetrica

1 kapula

1 žlica Vegete

1 žlica vrhjna za kuhanje

sjeckane rajčica

1 dl kokošjeg temeljca

* za Palentu sa sirom

400ml vode

300 ml mlijeka

malo maslaca

sol

1 trokutić topivog sira

30g ribanog parmezana

350g Kukuruzne krupice (palenta)




Priprema:

Na ugrijano ulje staviti nasjeckanu kapulu posuti je žličicom šećera i navrh žlice sode bikarbone.

Kad omekša (vrlo brzo zbog sode bikarbone) dodati izrezana jetrica i srca  pa kratko naglo popržiti.



Podliti  temeljcem

Smanjiti vatru prokrčkati dok tekućina skoro ne ispari.

 Dodati sjeckanu rajčicu, 2-3 lovorova lista.



 Po ukusu posoliti,popapriti, dodati vegetu.

pred sam kraj umješati žlicu vrhnja za kuhanje.

Palenta

Zakuhati posoljenu  vodu pomješanu s  mlijekom

Ubaciti trokutić topivog sira.

Usuti  palentu  i mješajući kuhati prema uputama na pakiranju.

Pred kraj dodati maslac i  ribani parmezan .

Izlliti na tanur za služenje palente i ostaviti da se potpuno ohladi i stisne.

Odlično ide uz cikla salatu.



Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom