ღ Pileća jetrica u saftu sa palentom
Brzo se sprema i fino je.
(Recept je objavljen 09.03.2016. /recept dana na coolinarika 07.03.2017.)
Sastojci:
500g pilećih jetrica
1 kapula
1 žlica Vegete
1 žlica vrhjna za kuhanje
sjeckane rajčica
1 dl kokošjeg temeljca
* za Palentu sa sirom
400ml vode
300 ml mlijeka
malo maslaca
sol
1 trokutić topivog sira
30g ribanog parmezana
350g Kukuruzne krupice (palenta)
Priprema:
Na ugrijano ulje staviti nasjeckanu kapulu posuti je
žličicom šećera i navrh žlice sode bikarbone.
Kad omekša (vrlo brzo zbog sode bikarbone) dodati izrezana
jetrica i srca pa kratko naglo popržiti.
Podliti temeljcem
Smanjiti vatru prokrčkati dok tekućina skoro ne ispari.
Po ukusu
posoliti,popapriti, dodati vegetu.
pred sam kraj umješati žlicu vrhnja za kuhanje.
Palenta
Zakuhati posoljenu
vodu pomješanu s mlijekom
Ubaciti trokutić topivog sira.
Usuti palentu i mješajući kuhati prema uputama na
pakiranju.
Pred kraj dodati maslac i
ribani parmezan .
Primjedbe
Objavi komentar