ღ Mala torta s toplom vodom
Ova me je torta s toplom vodom oduševila. Pravo je otkriće za mene😄 Priprema se vrlo jednostavno i brzo sa par sastojaka , čak i bez upotrebe miksera, dovoljna vam je samo posuda i žlica .Količina ulja praktički je prepolovljena pa je ovo vrlo lagan, mekan biskvit, što slasticu čini idealnom za doručak ili snack! Mekoću joj daje prisustvo tople vode i mlijeka.T opi se pod jezikom,mirisna, osvježavajućeg okusa limuna i sočne teksture.. Ja sam je ovdje pravila u malom kalupu za torte promjera Φ16 cm (zato u naslovu stoji mala). Ukoliko odlučite isprobati je u klasičnom kalupu promjera Φ22 cm, poduplajte sastojke. Zanima vas ? Evo recepta❀ヅ❤♫ :)
🍃 🍰 🍃
Sastojci:
1 jaje
100 g šećera
cimet/ vanil šećer
100 g brašna
30 ml ulja
50 ml mlijeka
75 ml tople vode
1/2 vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
kora i sok od limuna
*za glazuru
100 g bijele čokolade
žličica ulja
čokoladne mrvice
Priprema:
U posudi pomješajte jaje,sol, mlijeko, ulja i šećere.
Dodajte prosijano brašno, prašak za pečenje i ribanu koru limuna. Dobro promiješajte.Zatim dodajte toplu (mlaku ) vodu pa sve zajedno kratko promješajte .
Ne brinite ako vam se smjesa čini previše tekućom,to mora biti tako.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za torte promjer Φ16 cm izlijte smjesu , poravnajte.
Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva cca 35-40 minuta. Provjerite
štapićem je li biskvit pečen.
*preporuka ( ovo ovisi o vašoj pećnici što se tiče temperature pećnice i pečenja kolača, držim se uputa moje pećnice, ukoliko pećnica nije prethodno zagrijana, produžim vrijeme do 50 minuta na 170 °, tako da je kolač pomalo "naraste" .
Ako želite, u tjesto dodajte čokoladnne kapljice kako biste obogatili tortu.
Zaalijte biskvit sokom limuna pa ostavite da se ohladi na rešetki .
*Glazura:
Ohlađeno prelijte glazurom od bijele čokolade .
Na pari rastopite 100 g bijele čokolade kojoj set dodali žličicu ulja.
Prelijte, pospite čokoladnim mrvicama,
pustite sat dva u frižideru da se glazura stisne.
Narežite, poslužite 😊 Odličan će biti uz popodnevnu šalicu čaja ili kave.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar