ღ Mala torta s toplom vodom



Ova me je torta s toplom vodom oduševila. Pravo je otkriće za mene😄 Priprema se vrlo jednostavno i brzo sa par sastojaka , čak i bez upotrebe miksera, dovoljna vam je samo posuda i žlica .Količina ulja praktički je prepolovljena pa je ovo vrlo lagan, mekan biskvit, što slasticu čini idealnom za doručak ili snack! Mekoću joj daje prisustvo tople vode i mlijeka.Topi se pod jezikom,mirisna,  osvježavajućeg okusa limuna i sočne teksture..  Ja sam je ovdje pravila u malom kalupu  za torte promjera Φ16  cm (zato u naslovu stoji mala). Ukoliko odlučite isprobati je u klasičnom kalupu promjera Φ22 cm, poduplajte sastojke. Zanima vas ? Evo recepta❀ヅ❤♫ :)                                                      

                                                       🍃   🍰  🍃






Sastojci:

1 jaje

100 g šećera

cimet/ vanil šećer

100 g brašna

30 ml ulja

50 ml mlijeka

75 ml  tople vode

1/2 vrećice praška za pecivo

prstohvat soli

 kora i sok od limuna

*za glazuru

100 g bijele čokolade

žličica ulja

čokoladne mrvice

                                                                 


Priprema:

U posudi pomješajte jaje,sol, mlijeko, ulja i šećere.




Dodajte prosijano brašno, prašak za pečenje i ribanu  koru limuna. Dobro promiješajte.Zatim dodajte toplu (mlaku ) vodu pa sve zajedno kratko promješajte .
Ne brinite ako vam se smjesa čini previše tekućom,to mora biti tako.

Namastite  i pobrašnite okrugli kalup za torte  promjer Φ16 cm izlijte smjesu ,  poravnajte. 




Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva cca 35-40 minuta. Provjerite 



štapićem je li  biskvit  pečen.

*preporuka ( ovo ovisi o vašoj pećnici što se tiče temperature pećnice i pečenja kolača, držim se uputa moje pećnice, ukoliko pećnica nije prethodno zagrijana, produžim vrijeme  do 50 minuta na 170 °, tako da je kolač pomalo "naraste" .



Ako želite, u  tjesto dodajte čokoladnne kapljice kako biste obogatili tortu.

Zaalijte biskvit  sokom limuna pa ostavite da se ohladi na rešetki . 




*Glazura:



Ohlađeno  prelijte glazurom od bijele čokolade .

Na pari rastopite 100 g bijele čokolade kojoj set dodali žličicu ulja.




Prelijte, pospite čokoladnim mrvicama, 



 pustite sat dva u frižideru  da se glazura stisne.



Narežite, poslužite 😊 Odličan će biti uz popodnevnu šalicu čaja ili kave.











Uživajte!



                                                                     

                                                                  🍃   🍰  🍃



Popularno

ღ Salata od šparoga i jagoda

ღ Šareni jogurt kolač

ღ Pašta s gljivama, špinatom i kestenima