ღ Lungić u medu i senfu

Brzo, jednostavno  i fino jelo, idealno za dane kad vam se neda dugo kuhati ❀ヅ❤♫ :)



Sastojci :

½ kg svinjskog lungića

1/8 žličice papra

sol

suncokretovo ulje

1 žličica maslinovog ulja

60 ml jabučnog octa

1 žlica meda

1 žličica senfa



Priprema:

Odstranite masnoću s lungića i zatim posolite i popaprite. Zagrijite ulje na tavi srednje-visoke temperature i zapecite meso  ( karamelizirajte )oko 10 minuta dok vanjski dio ne dobije smeđu boju.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 
Posložite lungić na tacnu za pečnicu koja je premazana uljem. 




Pomiješajte ocat, med i senf u maloj zdjelici i premažite tu smjesu preko mesa.




Pecite meso 30 do 35 minuta ili dok meso ne dosegne 160 stupnjeva. 



Nekoliko puta ga premažite sa smjesom dok se peče.
Pečeno izvadite ,pustite da meso "odmori" pa narežite.




Poslužite uz pire od mrkve ili neki drugi prilog.




Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom