ღ Lungić u medu i senfu
Brzo, jednostavno i fino jelo, idealno za dane kad vam se neda dugo kuhati ❀ヅ❤♫ :)
½ kg svinjskog lungića
1/8 žličice papra
sol
sol
suncokretovo ulje
1 žličica maslinovog ulja
60 ml jabučnog octa
1 žlica meda
Priprema:
Odstranite masnoću s lungića i zatim posolite i popaprite. Zagrijite
ulje na tavi srednje-visoke temperature i zapecite meso ( karamelizirajte )oko 10 minuta dok
vanjski dio ne dobije smeđu boju.
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Posložite
lungić na tacnu za pečnicu koja je premazana uljem.
Pomiješajte ocat, med i senf u maloj zdjelici i premažite tu smjesu preko mesa.
Pomiješajte ocat, med i senf u maloj zdjelici i premažite tu smjesu preko mesa.
Nekoliko puta ga premažite sa smjesom dok se peče.
Pečeno izvadite ,pustite da meso "odmori" pa narežite.
Pečeno izvadite ,pustite da meso "odmori" pa narežite.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar