ღ Krem juha od rujnica


                                                               🍃

S niskim temperaturama želje za jušnim jelima porastu  pa u prohladnim, tmurnim i kišnim jesenskim danima, ništa ne grije bolje od predivne juhice spravljene od sezonskih  plodova i okusa jeseni.Evo još jedne kremaste juhe okusa šumskih plodova ❀ヅ❤♫ :)


Sastojci: za 4 osobe Vrijeme pripreme: 45 min

3-4 rujnice ( cca 350g gljiva )

2 manja krumpira

1 kapula

50 g na kockice nrezane pancete

1 žlica svinjske masti

1 l povrtnog temeljca

100 ml kiselog vrhnja

 1 žlica maslinovo ulje

sol papar

sušeni timijan

grančica svježeg timijana/ dragoljub

malo  gljiva za dekoraciju


                                                                             🍃
Postupak:

Kapulu i pancetu narežite na kockice i popržite na masti da kapula dobije zlatnožutu boju.



Dodajte kockice krumpira i kuhajte 15 minuta.


Narezane gljive popecite na maslinovom ulju (mali dio ostavite sa strane za dekoraciju ili koristite neke druge gljive ja sam ovdje iskoristila par trubačica )


 posolite popaprite.



Dodajte na krumpir


dolijte temeljca da povrće bude pokrivena pa kuhajte 5 minuta odnosno  dok se krumpir ne skuha.


Usitnite štapnim mikserom, dolijte temeljca do željene gustoće, nastavite kuhati 3 minute na laganoj vatri.
Razmutite kiselo vrhnje s par žlica vruće juhe i umješajte u juhu kad ugasite vatru.
Preostale gljive  sotirajte na maslacu. začinite solju , paprom  sušenim ili svježim listićima timijana.


Juhu poslužite u zdjelicama , dodajte u sredinu malo sotiranih gljiva , dekorirajte timijanom, dragoljubom i poslužite .

Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom