ღ Krem juha od rujnica
🍃
S niskim temperaturama želje za jušnim jelima porastu pa u prohladnim, tmurnim i kišnim jesenskim danima, ništa ne grije bolje od predivne juhice spravljene od sezonskih plodova i okusa jeseni.Evo još jedne kremaste juhe okusa šumskih plodova ❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 4 osobe Vrijeme pripreme: 45 min
3-4 rujnice ( cca 350g gljiva )
2 manja krumpira
1 kapula
50 g na kockice nrezane pancete
1 žlica svinjske masti
1 l povrtnog temeljca
100 ml kiselog vrhnja
1 žlica maslinovo ulje
sol papar
sušeni timijan
grančica svježeg timijana/ dragoljub
malo gljiva za dekoraciju
🍃
Postupak:
Kapulu i pancetu narežite na kockice i popržite na masti da kapula dobije zlatnožutu boju.
Dodajte kockice krumpira i kuhajte 15 minuta.
Narezane gljive popecite na maslinovom ulju (mali dio ostavite sa strane za dekoraciju ili koristite neke druge gljive ja sam ovdje iskoristila par trubačica )
posolite popaprite.
Dodajte na krumpir
dolijte temeljca da povrće bude pokrivena pa kuhajte 5 minuta odnosno dok se krumpir ne skuha.
Usitnite štapnim mikserom, dolijte temeljca do željene gustoće, nastavite kuhati 3 minute na laganoj vatri.
Razmutite kiselo vrhnje s par žlica vruće juhe i umješajte u juhu kad ugasite vatru.
Preostale gljive sotirajte na maslacu. začinite solju , paprom sušenim ili svježim listićima timijana.
Juhu poslužite u zdjelicama , dodajte u sredinu malo sotiranih gljiva , dekorirajte timijanom, dragoljubom i poslužite .
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar