ღ Crvena leća s mrkvom
🍛
Jednostavno toplo i hranjivo može kao prilog uz meso , a može i bez mesa s lešo povrćem uz salatu kao glavni obrok .
*Recept dana Coolinarika (07.11.2018.)
Sastojci:
400g crvene leće
3 zrna češnjaka
1 kapula
1 mrkva
1 žlica pire od rajčice
600 ml juhe od povrća temeljac
po želji chillija u prahu ili cayenne papra
1-2 žlica Meda cvjetnog Podravka
1-2 bijelog vinskog octa može i jabučni
malo timijana sušenog (majčina dušica)
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar
svjže sjeckani vlasac
Priprema:
Povrće mrkvu, kapulu
i češnjak ošistite nasjeckajte.
Leću isperite pod
tekućom hladnom vodom i ocijedite. Koristila sam suhu leću brzo se skuha nije
potrebno namakati je.
Zagrijte ulje u
posudi, dodajte kapulu češnjak i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte narezanu mrkvu pa dinstajte na smanjenoj vatri mješajući.
Dodajte pire od
rajčice , podlijte juhom, pustite da provri.
Pa dodajte ocjeđenu
leću promiješajte ,pokrijte i
kuhajte na laganoj vatri 30 - 40 minuta, dok se povrće i leća gotovo ne
raskuhaju i omekšaju, povremeno miješajući.
Začinite solju, paprom, po želji dodajte cayenne papar ili
čili u prahu, umješajte vinski ocat ,timijan
i med.
Kuhajte na umjerenoj
vatri još 10 -tak minuta, povremeno
miješajući.
Kad se jelo skuha, po
potrebi dozačinite , pospite nasjeckanim po želji vlascem .
Poslužite uz kruh i zelenu salatu, s kuhanim svježim povrćem npr ,brokula
,cvjetača ili uz neko pečeno meso po
želji.
Dobar tek!




Primjedbe
Objavi komentar