ღ Tortellini juha s porilukom i kukuruzom
S jesenjim danima sve više spremam sezonska jela koja uključuju što je moguće više omiljenih nam sastojaka.
Tu spadaju juhe i jela na žlicu jer su, da se izrazim
slikarski poput praznih platna. Može se poigrati sa bezbroj različitih okusa i kombinacija .
Počnete
pripremom temeljca od povrća ili mesa, dodajete začine, i potom popunjavate
svojim omiljenim namirnicama.Kako već znate volim okus poriluka u jelima .Ovo je jedna zaista jednostavna juha ,u kojoj je uz dodatak
korjenastog povrća korištenog prilikom pripreme temlejca,poriluk glavni satojak okusa .Obogaćena slatkim kukuruzom i tortelinima punjenim sirom,ova juha odlično funkcionira samostalno ili kao laganiji obrok ❀ヅ❤♫ :)
4 žlice maslinovog ulja
1 kapula nasjeckana
1-2 sjeckani poriluk, samo bijeli dijelovi
2 česna češnjaka sitno sjeckana
žličica soli
700 ml (po potrebi) prethodno skuhanog povrtnog ili
pilećeg temeljca
1 klip kuhana kukuruza oljušteno zrnje ili jedna manja limenka
po ukusu crnog papra
100 g tortelini punjeni sirom
svježi peršin
Priprema:
U prikladnoj posudi na laganoj vatri zagrijte maslinovo ulje . Dodajte sjeckani luk,
češnjak, narezani poriluk ,posolite .
Pirjajte 8- 10 minuta dok se poriluk ne počne omekšavati.
Smanjite vatru na srednje, pa dodajte tortelline i kuhajte
još par minuta odnosno onoliko koliko je