ღ Tortellini juha s porilukom i kukuruzom


S jesenjim danima sve više spremam  sezonska  jela koja uključuju što je moguće više omiljenih nam sastojaka.

Tu spadaju juhe i jela na žlicu jer su, da se izrazim slikarski  poput praznih platna. Može  se poigrati sa bezbroj različitih okusa i kombinacija .
Počnete pripremom temeljca od povrća ili mesa, dodajete začine, i potom popunjavate svojim omiljenim namirnicama.Kako već znate volim  okus poriluka u jelima .Ovo je jedna zaista jednostavna juha ,u kojoj je  uz dodatak korjenastog povrća korištenog  prilikom pripreme temlejca,poriluk  glavni satojak okusa .Obogaćena slatkim  kukuruzom i  tortelinima punjenim sirom,ova juha odlično funkcionira samostalno ili kao laganiji obrok 
❀ヅ❤♫ :)



Sastojci : za 4 osobe  Vrjeme pripreme: 40 minuta


4 žlice maslinovog ulja

1 kapula nasjeckana

1-2 sjeckani poriluk, samo bijeli dijelovi

2 česna češnjaka sitno sjeckana

žličica soli

700 ml (po potrebi) prethodno skuhanog povrtnog ili pilećeg temeljca 

1 klip kuhana kukuruza oljušteno zrnje ili jedna manja limenka

po ukusu  crnog papra

100 g tortelini punjeni sirom

svježi peršin



Priprema:



U prikladnoj  posudi na laganoj vatri  zagrijte  maslinovo ulje  . Dodajte sjeckani luk,


češnjak, narezani poriluk ,posolite .



Pirjajte  8- 10 minuta dok se poriluk ne počne omekšavati.



Dodajte kuhani  kukuruz  popaparite i pojačajte vatru. Pustite da se pirja 5 minuta.



Smanjite vatru na srednje, pa dodajte tortelline i kuhajte još  par minuta odnosno onoliko koliko je 

tortelinima potrebno da se skuhaju.





Poslužite toplo, posuto svježe sjeckanim peršinom.





Dobar tek !

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom