ღ Polpete s bundevom




Vrijeme je buča, tikvi bundeva...Prisjetih se ovih ukusnih polpeta pripremanih  iz vremena  kada je trebalo udovoljiti željama  djece za Halloween.   Njima je bilo važno izrezbariti najstrašniju bundevu, a ja sam se zabavljala pulpom, spremajući najćešće juhe,pire,njoke i ove „mesnobundevaste“ polpete.
Kako  ne sadrže žitarice  ni mliječne proizvode,  prikladne su  za one koji imaju gluten/ laktoza  intolerancije ili alergije.
U smjesi također nema jaja  pa je ovaj način pripreme pogodan  i za Paleo protokol. Pulpa mesa  od bundeve čini ove polpete  mekanim  i ukusnim. K tome ako  imate  pomoć od svoje djece koja  spremaju svoje strašne bundeve preostaje vam  samo   napravili ove mesne okrulice, zabaviti se  i uživati u  ukusu domaće hrane sa originalnim sastojcima.
❀ヅ❤♫ :)


Sastojci


300 grama  mljevenog mesa,

100 grama pulpe od bundeve

1-2  zrna češnjaka

1 žlica sjeckanog peršina

3-4 lista  kadulje, ili ružmarin 

½ žličice himalajske soli

 ulje za prženje



Ispecite narezanu  bundevu  ili samo izvađenu pulpu ( ukoliko vam bundeva treba za onu strašnu halloween buču  ) u prethodno zagrijanoj peći na 200 ° C dok ne postane nježna, tj . kada se vilica jednostavno umetne u pulpu. Ostavite da se ohladiti .Uklonite sve eventualne  tvrde dijelove pa zdrobite vilicom ili koristite štapni mikser/ procesor kako biste dobili glatki pire.
.

Pomiješajte mljeveno meso s dobivenim  pireom od  bundeve, dodajte sol, sjeckani peršin, vlasac i sjeckani češnjak. 

Podijelite tijesto i napravite cca 12 kuglica više ili manje iste veličine.




U posudi zagrijte  ulje s grančicom ruzmarina ili  par  listova kadulje pa ispržite  polpete
.


Poslužite uz prilog po želji ,  fine su tople i ohlađene.





Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom