ღ Polpete s bundevom
Vrijeme je buča, tikvi bundeva...Prisjetih se ovih ukusnih polpeta pripremanih iz vremena kada je trebalo udovoljiti željama djece za Halloween. Njima
je bilo važno izrezbariti najstrašniju bundevu, a ja sam se zabavljala pulpom,
spremajući najćešće juhe,pire,njoke i ove „mesnobundevaste“ polpete.
Kako ne sadrže
žitarice ni mliječne proizvode, prikladne su za one koji imaju gluten/ laktoza intolerancije ili alergije.
U smjesi također nema jaja pa je ovaj način pripreme pogodan i za Paleo protokol. Pulpa mesa od bundeve čini ove polpete mekanim i ukusnim. K tome ako imate pomoć od svoje djece koja spremaju svoje strašne bundeve preostaje vam samo napravili ove mesne okrulice, zabaviti se i uživati u ukusu domaće hrane sa originalnim sastojcima.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci
300 grama mljevenog mesa,
100 grama pulpe od
bundeve
1-2 zrna češnjaka
1 žlica sjeckanog peršina
3-4 lista kadulje, ili ružmarin
½ žličice himalajske soli
ulje za prženje
Ispecite narezanu bundevu ili samo izvađenu pulpu ( ukoliko vam bundeva
treba za onu strašnu halloween buču ) u prethodno zagrijanoj peći na 200 ° C dok ne
postane nježna, tj . kada se vilica jednostavno umetne u pulpu. Ostavite da se
ohladiti .Uklonite sve eventualne tvrde dijelove pa zdrobite vilicom ili koristite štapni mikser/ procesor kako
biste dobili glatki pire.
.
.
Pomiješajte mljeveno meso s dobivenim pireom od bundeve, dodajte sol, sjeckani peršin, vlasac i
sjeckani češnjak.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar