ღ Pita od jabuka u jabuci
🍎🍏🍎
Mini pita od jabuka, rešetkastih korica, pečena unutar jabuke. Ovaj mi se simpatičan i zabavan desert svidio na prvu . Odlučih ga spremiti za događaj „Slatka jesen „ CC šefice Tanje …po njenoj želji ... nek kuća zamiriši na jabuke i cimet na Svjetski dan jabuka (21/10).
Sadrži sve ono što
volite kod klasične pite od jabuka ,pa vjerujem da je nešto što će vam se dopasti .
Na vama je da zgrabite viljušku i uživate.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:za 4 osobe Vrjeme pripreme: 40 min
3 jabuke
žličica cimet
limun ili vanil šećer
po potrebi žlica gustin-a,krušne mrvice, orasi ili sl.
po potrebi žlica gustin-a,krušne mrvice, orasi ili sl.
1 puff pastery ili 1 list tjesta kojeg pravite za pite
1 jaje za premazivanje
po potrebi šećer i cimet za posip
po potrebi šećer i cimet za posip
Priprema:
Operite posušite pa odrežite na pola jabuke i izvadite
im unutrašnjost koristeći nož i žlicu.
Pokapajte ih sokom limuna.
Pokapajte ih sokom limuna.
Izvađeni dio jabuke nasjeckajte pomiješajte s cimetom i šećerom i gustinom pa prokuhajte u malo vode .
Žlicom napunitite izdubljene jabuke. Ukoliko kao ja ovdje prilikom vađenja koštice napravite rupu
prekrijte komadićem tjesta.
Žlicom napunitite izdubljene jabuke. Ukoliko kao ja ovdje prilikom vađenja koštice napravite rupu
prekrijte komadićem tjesta.
Rasprostrite koru pite i izrežite u šestine ; 1/6 za svaku jabuku. Zatim odrežite
svaki
kvartal na trakice.
Postavite trake
tijesta na vrh jabuke.
Zatim iskrižajte novim redom preko i ispod traka koje ste već postavili. Presavinite preko jabuke ili pak po želji odrežite nožem višak kore oko rubova .
Zatim iskrižajte novim redom preko i ispod traka koje ste već postavili. Presavinite preko jabuke ili pak po želji odrežite nožem višak kore oko rubova .
Lagano premažite umućenim jajem .Pospite šećerom i cimetom.