ღ Pašta s gljivama, špinatom i kestenima
🍂 🍃🍂
Jesen.... kesteni i gljive , sastojci za savršen užitak ljubitelja dobre hrane , rekoše nam naši domaćini u Toscani.... Slatkasti okus kestena balansira s intenzivnim okusom gljiva. U ovom receptu odlučih kombinirati ih s špinatom , nisam imala šumske gljive no sasvim fino uklopili su se i kupovni smeđi šampinjoni . Naravno ovo služi se kao primo piatto /prvo jelo, obično uz rižu ili paštu.Nama je bilo sasvim dovoljno za odličan ručak.❀ヅ❤♫ :)
*Recept je objavljen na coolinarika 31.10.2017.
Sastojci:
400g gljiva vrganji, lisičke ili kao ovdje šampinjoni
500g špinata
200g kestena ja sam koristila 6 maruna
320 g pašte /tjestenine
1 žlica ulja maslinovog
200g vrhnje za kuhanje
par zrna češnjaka
1 dcl bijelog vina
125g mozzarela sira
po potrebi sol , papar
naribani parmezan
Priprema:
Kestene zarežite oštrim nožem , stavite u posudu s vodom
poklopite i pustite da kuhaju 30 minuta.
Procjedite pustite da se ohlade ,pa ih očistite od ljuske i
unutarnje opne.
Špinat očistite ,blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi pa pod mlazom hladne procjedite i pustite da
odstoji.
Na maslinovom ulju prodinstajte sjeckani češnjak i po želji
malo pancete , ubacite očiščene narezane gljive, pa sve skupa dinstajte kratko oko 10 minuta
. Dodajte očišćen narezan kesten
.Podlijte vinom pa pustite da lagano krčka dok vino ne ispari.
Pred kraj dodajte narezani špinat, zalijte vrhnjem, posolite popaprite , promješajte
i pustite da se okusi prožmu.
Paštu skuhajte u
kipućoj posoljenoj vodi da bude al dente Procjedite , ubacite u pripremjen
umak ,promješajte i pustite na
laganoj vatri nekoliko minuta.
Servirajte toplo
posuto ribanim parmezanom i komadićima mozzarele.
Primjedbe
Objavi komentar