ღ Pašta s gljivama, špinatom i kestenima


                                                              🍂 🍃🍂  

Jesen....  kesteni  i gljive , sastojci  za  savršen užitak ljubitelja dobre hrane , rekoše  nam naši domaćini u Toscani.... Slatkasti  okus kestena balansira s  intenzivnim okusom gljiva. U ovom receptu  odlučih  kombinirati ih  s špinatom  , nisam imala šumske gljive  no sasvim fino uklopili su se i kupovni  smeđi šampinjoni . Naravno  ovo služi se kao  primo piatto  /prvo  jelo, obično uz rižu ili paštu.Nama je bilo sasvim  dovoljno za odličan  ručak.❀ヅ❤♫ :) 

*Recept je objavljen na coolinarika 31.10.2017. 

Sastojci:

400g gljiva vrganji, lisičke ili kao ovdje šampinjoni

500g špinata

200g kestena ja sam koristila 6 maruna

320 g pašte /tjestenine

1 žlica ulja maslinovog

200g vrhnje za kuhanje

par zrna češnjaka

1 dcl bijelog vina

125g mozzarela sira

po potrebi sol , papar

naribani parmezan


Priprema:


Kestene zarežite oštrim nožem , stavite u posudu s vodom poklopite  i pustite da kuhaju 30 minuta.



Procjedite pustite da se ohlade ,pa ih očistite od ljuske i unutarnje opne.
Špinat očistite ,blanširajte u  kipućoj posoljenoj vodi pa   pod mlazom hladne procjedite i pustite da odstoji.



Na maslinovom ulju prodinstajte sjeckani češnjak i po želji malo pancete , ubacite očiščene narezane gljive,   pa sve skupa dinstajte kratko oko 10 minuta .  Dodajte očišćen narezan kesten .Podlijte vinom pa pustite da lagano krčka dok vino ne ispari.


Pred kraj dodajte narezani špinat, zalijte   vrhnjem, posolite popaprite ,  promješajte  i pustite da se okusi prožmu.



Paštu skuhajte  u kipućoj posoljenoj vodi da bude al dente Procjedite , ubacite  u pripremjen  umak  ,promješajte i pustite na laganoj vatri nekoliko minuta.


Servirajte toplo  posuto ribanim parmezanom  i  komadićima mozzarele.


Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom