ღ Krem juha od karfiola i batata
Čim malo zahladi , juha je na stolu barem dva puta tjedno, ako ne i više.Već znate da volim juhu svih vrsta , tjekom cijele godine. No, jesen/ zima je vrjeme kad zaista svakodnevno razmšljam o juhi .O nečem toplom i utješnom.O nečem što posluženo s fetom kruha postaje kompletan obrok.Takva je i ova veganska juha od karfiola i batata.Kremasta,hranjiva,zdrava i ukusna!❀ヅ❤♫
🍃🍲🍃
Sastojci: za 4 osobe Vrijeme pripreme:40 min
1 kapula
3 česna češnjaka
1/2 žličica suhog
origana
1/2 žličica slatke paprike
1/2 žličica kurkume
2 manja batata
1 manji karfiol (cvjetača)
povrtna kocka
400 ml kokosovo mlijeko
maslinovo ulje (ili ulje po izboru)
sol i papar
po potrebi voda
po želji chili feferon
Priprema:
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 C. Očiščen i razlomljen karfiol prelijte žličicom maslinovog ulja i pospite
solju, dobro promiješajte.
Poslažite na lim obložen pek papirom i
pecite 20 minuta.
Potresite i pecite
još 5-10 minuta odnosno dok rubovi ne počnu dobivati boju.
U međuvremenu, u posudi na srednjoj vatri, zagrijte ulje i pirjatajte
luk 7-8 minuta. Podlijte s malo povrtnog
temeljca da se ne ljepi za dno.
Dodajte češnjak, origano, papriku i kurkumu, i pržite 1 minutu.
Zatim dodajte sjeckani batat, i pečeni karfiol ( par komadića ostavite za ukrašavanje) .
Zalijte kokosovim mlijekom.
Kad zakuha smanjite
toplinu i kuhajte idućih 20-tak minuta, odnosno dok
povrće ne omekša.
Pomoću štapnog miksera miksajte juhu dok ne postane glatka i
kremasta.
Ukoliko vam se čini pregusto dolijte vode i promiješajte.
Prilagodite ukus,
dodavajući sol i papar, ako je potrebno.
Poslužite toplo ukrašeno pečenim cvjetovima karfiola ,ljuskicama kokosa ,po volji i chilli feferonom.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar