ღ Krem juha od karfiola i batata


Čim  malo zahladi , juha je na stolu barem dva puta tjedno, ako ne i više.Već znate da volim juhu svih vrsta , tjekom cijele godine. No,  jesen/ zima je vrjeme kad zaista svakodnevno razmšljam o juhi .O nečem toplom  i utješnom.O nečem što posluženo s fetom kruha  postaje kompletan obrok.Takva je i ova veganska juha od karfiola i batata.Kremasta,hranjiva,zdrava i ukusna!❀ヅ❤♫ 

🍃🍲🍃




Sastojci: za 4 osobe Vrijeme pripreme:40 min

1 kapula

3 česna češnjaka

1/2  žličica suhog origana

1/2 žličica slatke paprike

1/2 žličica kurkume

2 manja  batata

1 manji karfiol (cvjetača)

povrtna kocka

 400 ml kokosovo mlijeko 

maslinovo ulje (ili ulje po izboru)

sol i papar

po potrebi voda

po želji chili feferon

Priprema:



Prethodno zagrijte pećnicu na 200 C.  Očiščen i razlomljen karfiol  prelijte žličicom maslinovog ulja i pospite solju, dobro promiješajte. 



Poslažite na lim obložen pek papirom   i pecite 20 minuta.
Potresite  i pecite još 5-10 minuta odnosno dok  rubovi ne počnu dobivati boju.

U međuvremenu, u posudi na srednjoj vatri, zagrijte ulje i pirjatajte luk  7-8 minuta. Podlijte s malo povrtnog temeljca da se ne ljepi za dno.



Dodajte češnjak, origano, papriku i kurkumu, i pržite 1 minutu.

Zatim dodajte sjeckani  batat, i pečeni karfiol ( par komadića ostavite za ukrašavanje) .

Zalijte kokosovim mlijekom.


Kad zakuha  smanjite toplinu i  kuhajte idućih  20-tak minuta, odnosno dok povrće ne omekša.


Pomoću štapnog miksera  miksajte juhu dok ne postane glatka i kremasta.



Ukoliko  vam se čini pregusto dolijte vode i promiješajte. 

Prilagodite ukus, dodavajući sol i papar, ako je potrebno. 




Poslužite toplo ukrašeno pečenim cvjetovima karfiola ,ljuskicama kokosa ,po volji i chilli feferonom.


                                                                           
Dobar tek!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom