ღ Gulaš od miješanih gljiva & palenta sa sirom
Fino jelo od par vrsta gljiva koje poznajem i berem svake jeseni.❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
- oko 500 g mješanih gljiva rujnice sunčanice, borov čavlić, šampinjoni
- malo pancete narezne
- struk mladi luk
- 2 zrna češnjaka
- maslinovo ulje
- sol, papar
- svježi peršin list
- svježi bosiljak
- origano sušeni
- maslinovo ulje arome tarufa
- po potrebi temeljac ili voda
- *za prilog
- šalica kukuruzne krupice
- 3 šalice vode
- žličica maslaca
- 3 trokutića topivi sir
- sol
- origano sušeni
Priprema:
Nasjeckajte mladi luk i češnjak pa popržite na ulju, dodajte narezanu pancetu.
Očistite i narežite gljive.
Dodajte ih, pospite origanom ,svježe sjeckanim bosiljkom i peršinom, dinstajte na laganoj vatri, oko 20 minuta,pirjajte i miješajte dok tekućina ne ispari.
Zatim podlijte temeljcem ili vodom poklopite.
Pred kraj kuhanja dozačinite po ukusu solju i paprom, pospite svježe sjeckanim peršinom.
* Prilog:
Palentu skuhajte u zasoljenoj vodi u koju ste dodali maslac ,par kapi maslinova ulja arome tartufa i sušeno mediteransko začinsko bilje .
Pred kraj kuhanja umješajte 2-3 trokutića topivog sira.
Prelijte u kalup i ostavite da se ohladi.
Pretresite na pijat u kojme ćete poslužiti .
Gulaš od gljiva poslužite uz palentu.
Dobar tek !