ღ Gulaš od miješanih gljiva & palenta sa sirom



Fino jelo od par vrsta gljiva koje poznajem i berem svake jeseni.❀ヅ❤♫ :)

Sastojci:

  • oko 500 g mješanih gljiva rujnice sunčanice, borov čavlić, šampinjoni
  • malo pancete narezne
  • struk mladi luk
  • 2 zrna češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • svježi peršin list
  • svježi bosiljak
  • origano sušeni
  • maslinovo ulje arome tarufa
  • po potrebi temeljac ili voda
  • *za prilog
  • šalica  kukuruzne krupice
  • 3 šalice vode
  • žličica maslaca
  • 3 trokutića topivi sir
  • sol
  • origano sušeni

Priprema:

Nasjeckajte mladi luk i češnjak pa popržite na  ulju, dodajte narezanu pancetu.


Očistite i narežite gljive.


Dodajte ih,   pospite  origanom ,svježe sjeckanim bosiljkom i peršinom, dinstajte na laganoj vatri, oko 20 minuta,pirjajte i miješajte dok tekućina ne ispari.



Zatim podlijte temeljcem ili vodom poklopite.


Pred kraj kuhanja dozačinite po ukusu solju i paprom,  pospite svježe sjeckanim peršinom.


* Prilog:

Palentu skuhajte u zasoljenoj vodi u koju ste dodali maslac ,par kapi maslinova ulja arome   tartufa i sušeno mediteransko začinsko bilje .
Pred kraj kuhanja umješajte 2-3 trokutića topivog sira.

Prelijte u kalup i ostavite da se ohladi.

Pretresite na pijat  u kojme ćete poslužiti .

Gulaš od gljiva poslužite uz palentu.

Dobar tek !

Popularno

ღ Pureća jetra s špinatom i umakom od višanja

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Juha od suhog boba