ღ Gljive u ružičastom umaku



Recept za ovaj fini umak je iz podravkine knjižice "Kuhajmo sa srcem".

❀ヅ❤♫ :)




Sastojci:

500g šampinjona

2 žlice maslinova ulja

2 zrna češnjaka

1 dcl vode

1 Kocka s gljivama

1 žlica Koncentrata rajčica

1 žlica škrobnog brašna  gusnel

1 dcl mlijeka 

( po potrebi vode za podljevanje)

svježe sjeckani peršin

Priprema:



Nasjeckani češnjak kratko popržite na maslinovu ulju.


Dodajte očišćene i narezane gljive i dinstajte 20-tak minuta.



Zalijte vrućom vodom u kojoj ste 5 minuta kuhali kocku od gljiva.




Dodajte koncentrat rajčice  i u mljeku razmućeno škrobno brašno.Promješasjte i ostavite da zakuha.



 Po potrebi podlijte vodom  ukoliko vam se čini pregust umak.


Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.



Dobar tek !

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom