ღ Gljive u ružičastom umaku
Recept za ovaj fini umak je iz podravkine knjižice "Kuhajmo sa srcem".
❀ヅ❤♫ :)
Sastojci:
500g šampinjona
2 žlice maslinova ulja
2 zrna češnjaka
1 dcl vode
1 Kocka s gljivama
1 žlica Koncentrata rajčica
1 žlica škrobnog brašna gusnel
1 dcl mlijeka
( po potrebi vode za podljevanje)
svježe sjeckani peršin
Priprema:
Nasjeckani češnjak kratko popržite na maslinovu ulju.
Dodajte očišćene i narezane gljive i dinstajte 20-tak
minuta.
Zalijte vrućom vodom u kojoj ste 5 minuta kuhali kocku od
gljiva.
Dodajte koncentrat rajčice
i u mljeku razmućeno škrobno brašno.Promješasjte i ostavite da zakuha.
Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po
želji.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar