ღ Čokoladna
Zbog današnjeg datuma, listopad za mene ima neponovljiv oblik ♥…a, vrijeme leti i onih nekadašnjih par svjećica danas su ozbiljan broj …. torta ona koja prolazi samo ako je puno čokolade, ova je baš takva ...raskošna čokoladna torta, po želji slavljenika❀ヅ❤♫ :)
Sastojci: za 10 osoba
8 jaja
200 g šećera
180 g samljevenih lješnjaka ili oraha
50 g Oštrog brašna
30 ml ulja
30 ml mlijeka
1/2 Praška za pecivo
prstohvat soli
*Krema
400 g čokolade 50% kakaa
600 ml vrhnja za šlag
*Ganache
150 g čokolade za kuhanje 72% kakaka
50 ml vrhnja za šlag
*Ukrašavanje
200 g grubo rezane mlječne čokolade
ili po želji
Priprema:
Pripremite potrebne sastojke.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i uz dodatak malo soli tucite u čvrst snjeg.
Pjenasto miksajte žumanjke s šećerom pa dodajte brašno, pomješano s praškom za pecivo, mljevene lješnjake (orahe) mlijeko i ulje.Zatim kuhačom ili špatulom lagano umješajte snijeg.
Premažite maslacem kalup za tortu , pospite oštrim brašnom.Ulijte smjesu za biskvit i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 170 C , 40 minuta.
Biskvit ostavite da se ohladi izvadite iz kalupa
i kad je potpuno ohlađen prerežite da dobijete tri kore.
*Fil
Zagrijte 400 ml vrhnja za šlag,(na laganoj temp.) dodajte natrgnu čokoladu, mješajte dok se čokolada ne rastopi pa stavite da se ohladi.
Preostalih 200 ml vrhnja istucite u šlag.
Ohlađeni ganache fil miksajte i na kraju umješajte tučeno slatko vrhnje (šlag).
Dobivenom kremom premažite svaku koru (po želji pokapajte kore mljekom ili sl. )
, i zatim cijelu tortu.
Odložite u hladnjak.
Zagrijte 50 ml vrhnja dodajte natrganu čokoladu i mješajte da se čokolada otopi.
Prelijte preko torte prije posluživanja. pa ukrasite grubo sjeckanom mlječnom čokoladom
ili prelijte, ukrasite po želji stavite u hladnjak do posluživanja.
U slast !