ღ Brazilska torta od mrkve naranče i čokolade



"Bolo de cenoura laranja com cobertura de chocolate" popularan Brazilski kolač ukusan, sočan, mekan, divne narandžaste boje  lako i brzo se priprema.


Sastojci:
*Biskvit

3 srednje velike mrkve

3 jaja srednje veličine

200 g šećera

240 ml ulja

malo soli

250 g  Pšenično glatko brašno

1 prasak za pecivo

*Glazura

200 g grama čokolade za kuhanje

0,5 l vrhnja za kuhanje

*Dorada i dekoracija

ukrasi od bijele čokolade

1 naranča

Priprema:
Pećnicu zagrijati na 175°C.
Pripremiti kalup tako što će te ga prvo premazati maslacem, pa onda pobrašniti.
U blender ubaciti sjeckanu mrkvu, jaja, ulje, sol, pa izmiksati dok se mrkva potpuno ne samelje. Onda dodati šećer i  opet miksati .
Prebaciti smjesu u posudu za miksanje  . Miksati ( mikser za kolače /tjesta) dalje uz postepeno dodavanje brašna  dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju dodati prašak za pecivo, i samo kratko promiješati.
Tijesto sipati u pripremljeni pleh i peći na 175°C 40 minuta. Pečeni kolač ostaviti u kalupu dok se malo ne ohladi. Ocjediti sok jedne narače i preliti njime biskvit.




Vrhnje i čokoladu zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Premazati preko biskvita. Staviti u frižider .




Čokoladne ukrase pravim po  receptu opisanom ovdje





Posluživanje:

Uz čašu soka ,čaja, mlijeka ili kafu -uživancija!

Primjedbe

Popularno

ღ Juha od suhog boba

ღ Čili tikvice na žlicu

ღ Punjena mesna štruca omotana slaninom